|

Turkcell TVPlus televizyona rakip

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, “İnternet teknolojilerinin gelişmesi ve 3G'nin çıkışıyla televizyon izleme alışkanlıkları değişti. Biz Turkcell TVPlus'la kişisel televizyonu duyuruyoruz, 'senin yayının' diyoruz ve yeni bir dönem başlatıyoruz” dedi

Melih Bayram Dede
00:00 - 19/04/2012 Perşembe
Güncelleme: 23:02 - 18/04/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Turkcell TVPlus televizyona rakip
Turkcell TVPlus televizyona rakip

Turkcell, TVPlus'la televizyon platformlarına rakip oldu. TTNET'in Tivibi Sosyal, Digiturk'ün Digiturk IQ, ve D-Smart'ın interaktif televizyonuna karşı ciddi bir rakip olması beklenen Turkcell TVPlus'ın tanıtımı için şirketin İstanbul Tepebaşı'ndaki merkezinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, internet teknolojilerinin gelişmesi ve 3G'nin çıkışıyla televizyon izleme alışkanlıklarının değiştiğini belirterek, “Biz Turkcell TVPlus'la kişisel televizyonu duyuruyoruz, 'senin' yayının diyoruz ve yeni bir dönem başlatıyoruz. Turkcell altyapısının gücüyle televizyon yayınlarını daha yüksek kalitede izlemek mümkün olacak.” şeklinde konuştu.

2 TL'YE FİLM KİRALANACAK

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar ise, “Turkcell TVPLus'la 35 milyon Turkcell abonesine kişisel televizyon deneyimini aktarıyor olacağız. DVD ile aynı dönemde vizyon filmlerini kullanıcılara 2 TL'ye sunacağız. 40'tan fazla kanal TVPlus'ta izlenebilecek. Dizilerin kaçırdığı bölümlerini kullanıcılar istedikleri zaman izleyebilecek. Canlı yayınları durdurup tekrar oynatabilecek, ortadan yakaladığı bir programı en başa sarabilecek. Bir ekranda bıraktığınız yayını, diğer ekrandan izlemeye devam edebileceksiniz. TVPlus'ta 42 ulusal kanal izlenebilecek.” şeklinde konuştu.

TV'DE 'İZLE PAYLAŞ' DÖNEMİ

Televiyon yayınlarını izlerken artık sosyal ağlarda da bu yayınlarla ilgili paylaşım yapmanın yeni nesillerde alışkanlık olarak yerleştiğini belirten Bayrakdar, “Turkcell TVPlus'ta izlediğiniz bir yayını sosyal medyada arkadaşlarınızla paylaşabiliyorsunuz. En çok neyin izlendiğini anlık olarak görebiliyorsunuz. Canlı olarak twitter akışını takip edebiliyorsunuz. Lig TV'deki maçların canlı yayınlarını 3G ile tablet bilgisayarlardan izleyebileceksiniz. TVPlus, şu anda kişisel bilgisayar, tablet bilgisayar ve akıllı telefon olmak üzere 3 ekranda da izlenebiliyor" dedi. Bayrakdar, “Müzik de bu süreçten geçti. Ancak biz müziklerin telif haklarını ellerinde bulunduran şirketlerle birlikte çalışarak bunu aştık ve lisanslı müzik sunduk. Burada da benzer bir süreç yaşanacağını düşünüyorum” diye konuştu.


Süper Final maçları cepte

Başlangıç Paketi: Webde 42 kanal, cepte TRT1, dizi tekrarları, pakete özel ücretsiz filmler. Başlangıç Paketi Turkcell ve Turkcell Superonline abonelerine mayıs sonuna kadar ücretsiz. Standard Paket: 42 kanal, dizi tekrarları, pakete özel tanımlanmış ücretsiz filmler. Ayda 5,90 TL, günlük 1 TL. Cepten, tabletten, bilgisayardan izlenebiliyor. Sinema Paketi: 42 kanal, dizi tekrarları, pakete özel tanımlanmış yüzlerce film. Ayda 9,90 TL. Cepten, tabletten, bilgisaylardan izlenebiliyor. Lig TV Paketi: 42 kanal, dizi tekrarları, pakete özel tanımlanmış ücretsiz filmler ve LigTV kanalları. Ayda 14,90 TL, günlük satın alma ücreti ise 5,90 TL. LigTV yayınları ve Süper Final maçları cep telefonları ve tabletlerden izlenebiliyor.



12 yıl önce