|

Turkcell'den yılın son numarası

Turkcell, ülke geneline yayılmış olan baz istasyonlarını, kurduğu Turkkule adlı şirkete geçirerek, bu şirket aracılığıyla sistem altyapısını diğer GSM operatörlerine kiralamaya başladı.

Melih Bayram Dede
00:00 - 26/12/2007 Çarşamba
Güncelleme: 18:30 - 26/12/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Turkcell'den yılın son numarası
Turkcell'den yılın son numarası

Türkiye'nin en büyük GSM operatörü Turkcell, ülke geneline yayılmış olan baz istasyonlarını, kurduğu Turkkule adlı şirkete geçirerek, bu şirket aracılığıyla sistem altyapısını diğer GSM operatörlerine kiralamaya başladı. Bu çerçevede ilk işbirliği, Vodafone ile yapıldı. Turkkule, Vodafone'a ait GSM baz istasyonlarının kurulması için Vodafone yüklenicisi Motorola firmasına kiralamak konusunda çerçeve sözleşme imzaladı. İmzalanan anlaşma ile GSM sektöründe ortak kule kullanımı alanında ilk adım da atılmış oldu.


Türkiye genelinde 3600'den fazla lokasyonda kablosuz yayın ve iletişim sektörüne hizmet veren, Türkiye'nin ilk ve tek kule servis sağlayıcılığı şirketi Turkkule, Ankara, İzmir, Diyarbakır, Trabzon ve Marmara bölgesindeki toplam 251 kulesini Vodafone firmasının yüklenicisi Motorola'ya kiralayacak.


Turkkule Genel Müdürü Taylan Kınalı, Vodafone adına Motorola ile yapılan anlaşma ile ilgili, “Turkkule yeni hizmet modeliyle kurumlara uluslararası standartlarda hizmet sunarken, her geçen gün kule ve tesisi sayısını arttırarak ülkemizin kaynaklarının daha etkin ve verimli kullanılmasını sağlıyor” dedi.


16 yıl önce