|

Türkiye #efsanekare'sini arıyor

Dijital dünyanın fenomen isimleri, sanat dünyasının efsane ismi Mehmet Turgut ve teknoloji dünyasının #sonefsane'si Sony Xperia Z1, dijital dünyanın en kapsamlı fotoğraf yarışması için birarada!

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 15/11/2013 Cuma
Güncelleme: 14:17 - 15/11/2013 Cuma
Yeni Şafak
Türkiye #efsanekare'sini arıyor
Türkiye #efsanekare'sini arıyor

Sosyal medya kullanıcıları; olmak istedikleri insanı, karakteri, kahramanı ve hayal dünyalarını çektikleri fotoğraflar ile anlatacaklar. Yıllardır devam eden rüyalar, sanal dünyada fotoğraflanacak ve gerçeğe dönüşmeleri için #efsanekare etiketi ile paylaşılacak.

Nasıl Katılırım?

Hayal ettiğiniz kimliği, kişiliği, gücü fotoğraflayarak Twitter ya da Instagram hesabınızdan 30 Kasım 2013 tarihine kadar #efsanekare hashtag''i ile paylaşın, Mehmet Turgut'un jüriliğinde, Sony''nin en iyisi Xperia Z1''in de içinde olduğu muhteşem armağanların sahibi olma şansını yakalayın! #sonefsane siz olun!

TWITTER FENOMENLERİ SONY XPERIA Z1'LE HAYALLERİNE KAVUŞTU!

Twitter fenomenleri Herbkubilenadam, Mesutbahtiyar, Talkingmia, Evrimguvenc, Fayntenks, RayMalifalitiko ve Alperseri; Mehmet Turgut'un gözünden, Sony''nin ödüllü ''G'' Lensiyle birleştiren 20.7 MegaPikselli kameraya sahip Sony XperiaTM Z1 ile fotoğraflandı. Fotoğraf çekiminin fikri, dijital dünyanın efsanelerinin hayallerini gerçeğe dönüştürmek ve #efsanekare'ler ortaya çıkarmaktı.


Twitter fenomenlerinin birbirinden farklı karakterlere büründükleri çekimlerde, kimi zamanda yolculuk yapıp Einstein ile bir araya gelirken, kimi uzaydan atlayan Felix'e rakip oldu. Twitter'da tanışıp evlenen Mesut Bahtiyar ve Talking Mia ise su altında yapılan bir düğünün gelin ve damadı oldular.


EFSANE, LİDER KAMERA TEKNOLOJİSİ İLE GERİ DÖNDÜ!

Doğal renklerin daha geniş bir renk paletini oluşturan Sony'nin benzersizTRILUMINOS® ve X-RealityTM ekran teknolojisine sahip olan XperiaTM Z1''in ekranı 5 inç Full HD.

BIONZ görüntü işlemcisi, 27 mm geniş açı ve parlak F2.0 diyafram ile geliştirilen geniş 1/2.3 tipi CMOS görüntü sensörü Exmor RS''ı Sony''nin ödüllü ''G'' Lensiylebirleştiren XperiaTM Z1''in kamerası ise 20.7 MegaPiksel!

Sony Xperia Z1''in akıllı sosyal kamera uygulamaları ile yepyeni bir dönem!

XperiaTM Z1''in sunduğu ''Social Live'', ''Info-EyeTM'', ''TimeShift'' ve ''Augmented Reality Effect'' i akıllı sosyal kamera uygulamaları yeni bir dönem başladı.

''Social Live'' uygulaması, telefondan çekilen tüm anların Facebook''ta eş zamanlı, canlı olarak paylaşılmasını ve aynı anda arkadaşlarınızın yorumlarını almanızı sağlayarak sosyal medyada bir yeniliğe imza atıyor.

''Timeshift'' uygulaması, deklanşöre basmadan bir önceki saniyeden basılan ana kadar geçen 2 saniyeye 61 görüntü sığdırıyor ve kullanıcılara yakaladıkları andaki en mükemmel görüntüyü seçme şansı sunuyor.

Dünyaca ünlü lokasyon, kitap veya şaraplar için görsel arama fonksiyonu üstlenen ''Info-EyeTM'', kullanıcılara telefonlarının kameraları ile sordukları objeler için anında ilgili bilgileri sıralıyor.

Sony''nin SmartARTM Augmented Reality teknolojisinin kullanıldığı ''AR Effect'' ile seçilen fotoğrafın üzerine telefonun kendi içerisinde yer alan eğlenceli animasyonları ekleyebilme şansı sunuluyor.

Suyun içinde fotoğraf çekmek ve müzik dinlemek hayal değil!

Xperia Z1 ile gelen telefonun jak girişinin açık olması yeniliği ile suyun içerisinde müzik dinleme deneyimi de kullanıcılara sunuluyor. IP 55 ve IP 58 kriterlerine sahip olan Xperia Z1, suya ve toza dayanıklı!

Ön ve arkasındaki temperli cam ile dayanıklı alüminyum çerçevesini şık OmniBalance dizayn anlayışıyla buluşturan XperiaTM Z1 sadece 8.3 mm!

Qualcomm®''un en güçlü mobil işlemcisi olan Snapdragon 800''ü kullanan XperiaTMZ1, 2.2 GHz hızında çalışıyor. Adreno 330 grafik işlemcisi, 2GB RAM ve 16GB dâhili hafızanın yanı sıra microSD kart desteğine sahip XperiaTM Z1, Sony''nin akıllı telefonlarının pil ömrünü 4 katına kadar artıran Batarya STAMINA Modu''nu 3000 mAh''lık bataryası ile tüketicileriyle buluşturuyor.


XperiaTM Z1 üstün performansını üstün aksesuarlarıyla taçlandırıyor!

Sony, üstün teknolojisini ekosistemindeki her bir ürününe entegre etmeye devam ederken, 1.6 inç''lik Sony SmartWatch 2 akıllı saatinde IP 57 su ve toza dayanıklılık akımını sürdürüyor. NFC ve Bluetooth 3 destekli Sony SmartWatch 2 sayesinde XperiaTM Z1 kullanıcıları, telefonlarına gelen aramalara cevap verebiliyor, e-postaları okuyabiliyor.

Sony''nin en son efsanelerinden biri ise akıllı telefon çağına uygun fotoğrafçılığın kurallarını yazıyor. Xperia Z1''i daha da profesyonel bir kameraya dönüştürmenin yoluSony QX10 lensten geçiyor. NFC destekli akıllı telefonların arkasına takılarak ya da ayrı olarak kullanılabilen NFC ve Wi-Fi bağlantılarını destekleyen, QX10 18 MP.

10 yıl önce