|

Türkiye'nin en büyük portalı MyNet 'hack'lendi

Melih Bayram Dede
00:00 - 23/04/2007 Pazartesi
Güncelleme: 13:18 - 23/04/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Türkiye'nin en büyük portalı MyNet 'hack'lendi
Türkiye'nin en büyük portalı MyNet 'hack'lendi

Türkiye'nin en büyük portalı MyNet.com dün 'hacker'ların saldırısına uğradı. Saldırı sonucu siteye yaklaşık 2 saat ulaşılamazken, 'hacker'lar sitenin www.mynet.com adresini kendi hazırladıkları ve üzerinde "En büyük sistemlerin bile ufacık açıkları sonlarına bedel olur" yazan bir sayfaya yönlendirdiler.


MYNET İKİ SAAT DEVREDIŞI KALDI

Saldırının fark edilmesinden sonra, 'hacker'ların hazırladıkları ve MyNet.com'un ana sayfası yerine gözüken sayfaya erişim engellenirken, sorun çözülene kadar geçen yaklaşık iki saatlik sürede MyNet.com ana sayfasında "Sayfa Görüntülenemiyor" yazısı yer aldı.



DOMAİN AYARLARI DEĞİŞTİRİLDİ

MyNet.com'a düzenlenen saldırının, www.mynet.com adresinin 'Domain Name Server' ayarlarının değiştirilmesi sonucu gerçekleştirildiği öğrenildi. Sitenin alan adı ayarlarında değişiklik yapan 'hacker'ların www.mynet.com'u kendi hazırladıkları bir sayfaya yönlendirdiği, MyNet.com sitesinin web sunucularına sızma olmadığı belirtiliyor.


İŞTE SALDIRININ KAYITLARI

ZeberuS, Societa ve ReaLWarrioR takma adını kullanan 'hacker'lar, www.mynet.com'a düzenledikleri saldırıyı Zone-h.org adlı site üzerinden kayda aldı. Sözkonusu kayıt şu adresten görüntülenebiliyor:



Öte yandan saldırının video kayıtları da dünyaca ünlü video paylaşım sitesi Youtube'da yayınlandı. Saldırının video kaydı şu adresten izlenebiliyor:



17 yıl önce