|

TV'de yarım kalan filme cepten devam

Uydu yayını ile interneti birleştiren Digiturk IQ teknolojisiyle, aboneler televizyonda izlemekte oldukları bir filmi, akıllı telefon ve tabletlerinden kaldıkları yerden izlemeye devam edebiliyor. Digiturk bu hizmeti tüm abonelerine ücretsiz sunuyor

.
00:00 - 11/02/2013 Pazartesi
Güncelleme: 23:32 - 10/02/2013 Pazar
Yeni Şafak
TV'de yarım kalan filme cepten devam
TV'de yarım kalan filme cepten devam

Digiturk Pazarlama Direktörü Boysan Akkaya, Digiturk üyelik kavramını değiştirmek için önemli bir adım attıklarını belirterek, 'Artık bir üyelikle dört ekrandan paketinize dilediğiniz zaman dilediğiniz yerden ulaşıyorsunuz. Tablet, akıllı telefon ve web'den izlemek icin ek ücret ya da üyelik gerekmiyor' dedi.

Akkaya, gelişen teknoloji sayesinde televizyonda Digiturk abonelerinin izlenmekte oldukları bir filmi, dışarı çıktıklarında kaldıkları yerden akıllı telefon ya da tablet bilgisayardan izlemeye devam edebildiklerini söyledi. Digiturk'le ilgili rakamsal verileri de paylaşan Akkaya, 3,3 milyon Digiturk üyesi bulunduğunu belirterek, film paketi üyelerinin geçtiğimiz Ocak ayında ortalama 4,3 film izlediğini, toplam izlenen film sayısının ise 200 bini geçtiğini açıkladı. İnternet üzerinden Digiturk üyelerine 4 bin 600'dan fazla içerikği ücretsiz sunduklarını hatırlatan Akkaya, 'Digiturk IQ ile, internet üzerinden 800 bini aşkın film, dizi, belgesel gibi içeriğe ulaşmak mümkün. Digiturk uydu alıcılarını IQ özellikli kutu ile değiştiren abonelerimiz, bu kutuları sadece internete bağlayarak başka bir işlem yapmadan bu içerikleri izlemeye başlıyorlar' dedi.

Akkaya, 'Uydu alıcısı IQ özellikli olmayan abonelerimiz, çağrı merkezimizi arayarak bunu talep edebilir. Uydu alıcısı sadece 20 TL servis ücreti alınarak değiştiriliyor. Aylık ödemelerde ise değişiklik olmuyor' şeklinde konuştu.

İstenilen yayın istenilen cihazda

81 bin Digiturk üyesinin IQ kutusu bağlı ve film arşivi hizmetinden ücretsiz yararlanıyor. Film paketi olan üyeler 'Seç İzle' kategorisindeki tüm filmleri istedikleri zaman ücretsiz izliyor, her film için ayrı ücret uygulaması uygulanmıyor. Digiturk yakında aboneleri için iOS, Android ve Windows 8'e yönelik özel uygulamalar da çıkaracak.


11 yıl önce