|

Twitter kullanıcılarının yüzde 44'ü tek bir tweet bile atmadı

Twitter yeni kullanıcı bulmakta sorun yaşamıyor. Ancak yapılan yeni araştırmalar devam eden bir zorluğun büyüklüğünü gözler önüne seriyor: İnsanlara tweet attırmak.

Wsj Türkiye
00:00 - 14/04/2014 Pazartesi
Güncelleme: 15:16 - 14/04/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Twitter kullanıcılarının yüzde 44'ü tek bir tweet
Twitter kullanıcılarının yüzde 44'ü tek bir tweet

Twitter hesap faaliyetlerini takip eden internet sitesi Twopcharts tarafından yayınlanan rapora göre Twitter'ın mevcut 974 milyon kullanıcısın yüzde 44'ü tek bir tweet dahi atmadı.

Geçen ayki tweet aktivitesi ile ilgili bazı veriler yayınlayan Twopcharts, herhangi birinin hesabına ne zaman giriş yaptığını takip edemiyor yalnızca bir hesabın tweet ya da retweet atıp atmadığını takip edebiliyor.

Twitter son açıklamasında 2013 yılının son çeyreğinde 241 milyon aylık aktif kullanıcısının olduğunu açıklamıştı. Twitter, ayda en az bir kere giriş yapılan hesapları aktif hesap olarak tanımlıyor. Twitter'ın standartlarına göre kişi tweet atmamış olsa dahil aylık aktif kullanıcılar içerisine dahil ediliyor.

Tabi ki hizmetten yararlanmak için kullanıcıların aktif bir şekilde tweet atmaları gerekmiyor. Twitter'da kullanıcıları meşgul edecek okumaya değer yeterince konu zaten mevcut.

Ancak online sohbete dahil olan aktif katılımcılar Twitter için özellikle önemli. Bunun nedenlerinden birisi aktivitenin kullanıcıların hizmeti daha fazla kullanmasına neden olması.

İkinci olarak kullanıcıların tweetleri, retweetleri, favorileri ve diğer faaliyetleri Twitter'ın reklam geliri elde etmesine yardımcı oluyor. Geçen yıl şirket bu faaliyetleri kullanıcılar için daha da kolaylaştırdı ve zaman tünelinde fotoğrafların görünmesi gibi kullanıcı dostu özellikleri getirdi.

Twitter sözcüsü ise üçüncü partilerden gelen veriler ile ilgili şirketin açıklamada bulunmadığını gerekçe göstererek yorum yapmayı reddetti.

Yine de genel olarak Twitter hesaplarının söyleyecek çok şeyi yok gibi görünüyor. Bunun da nedeni kullanıcıların sessiz kalarak tweetleri okuması ya da hizmete bir daha geriş yapmaması. Twopcharts, mevcut Twitter hesaplarının yüzde 30'unun ise 1 ila 10 arasında tweet attığını kaydetti. Hesapların yalnızca yüzde 13'ü en az 100 adet tweet attı.

Dahası rapor Twitter'ın kullanıcıları tutma sorununu da ortaya çıkarıyor. Rapora göre 542,1 milyon hesap oluşturulmasından bu yana en az bir tweet attı ki bu mevcut hesapların yarısından fazlasının aktif bir şekilde hizmeti denediğini gösteriyor. Ancak bu hesapların yüzde 23'ü son 30 gün içerisinde tweet attı.

10 yıl önce