|

Uçaklar kablosuz internet ağında

Uçaklarda koltuk arkası eğlence panelindeki internetten sonra kablosuz internet yayını da başlayacak. Bu sayede uçak yolcuları, akıllı telefon, tablet ve taşınabilir bilgisayarlarından internete girebilecek

.
00:00 - 4/02/2013 Pazartesi
Güncelleme: 00:18 - 4/02/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Uçaklar kablosuz internet ağında
Uçaklar kablosuz internet ağında

Uydu operatörü Eutelsat Communications, ''Eutelsat Hava Erişimi'' adını taşıyan yeni hava mobil hizmetini duyurdu. Başlangıç olarak bu yılın ikinci yarısında Avrupa''da faaliyetini sürdüren ticari havayolları şirketlerinde kullanıma girecek servis, yolculara daha hızlı ve yüksek kapasiteli iletişim

olanağı sağlayacak. Uçak başına 100 Mbps''ye kadar hız sunan bu yeni hizmette, Ka-bant kullanılarak sağlanan ve hava bağlantısı için mümkün olan en gelişmiş ve rekabetçi sistem ViaSat SurfBeam 2 teknolojisi kullanılıyor. Eutelsat''ın 90 Gbps toplam kapasitesi bulunan KA-SAT uydusu aracılığıyla sunulan bu hizmette KA-SAT''ın yüksek aktarım hızı ve bant genişliğinden yararlanılıyor.

CANLI TV YAYINI DA VAR

Eutelsat Hava Erişimi, uçaklarda yolculara en yüksek kalitede internet erişimi sağlıyor. Tabletler, akıllı telefonlar ve dizüstü bilgisayarlar üzerinden video akışı ve GSM hizmetlerinin sunulmasını sağlayacak bu sistem, Avrupa ve Akdeniz Havzası genelinde kullanılacak. Eutelsat''ın uçaklara sunduğu yenilikler bununla da sınırlı değil. Şirket aynı zamanda canlı eğlence ve internet hizmeti sağlayan LiveTV ile de ortaklık kuruyor.

EN ÇOK MAÇ İZLEMEK İSTİYORUZ

Skyscanner''ın anketini yanıtlayan 18 binin üzerinde Türk seyahatseverin %81''i, izlemek istedikleri maçları gösteren bir havayolunu, diğer havayollarına tercih edeceği sonucu çıktı Bu sonuç canlı TV''nin havada rekabeti belirleyeceğinin göstergesi.

11 yıl önce