|

Ücretsiz 'Şapka' hala mümkün!

Melih Bayram Dede
00:00 - 5/05/2008 Pazartesi
Güncelleme: 23:12 - 5/05/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Ücretsiz 'Şapka' hala mümkün!
Ücretsiz 'Şapka' hala mümkün!

İsmini bilgi güvenliği tecrübesini sistemleri korumak amaçlı kullanan uzmanlara verilen White Hat terimini Türkçeleştirerek almış olan Beyaz Şapka'nın Mayıs sayısı hazırlandı.


Mayıs sayısı yine birbirinden ilginç konular içeriyor. Bir yıldan uzun bir süredir Beyaz Şapka'nın web sitesi www.beyazsapka.org üzerinden yapılan anketlerin sonuçlarını konu alan Serkan AKCAN'ın yazısı Türkiye'nin bilgi güvenliği konusundaki başarısızlığını gözlerönüne seriyor. Mehmet Üner'in Microsoft'un yeni yıldızı Striling ürününü anlattığı makale ve Özgür CİVEK'in kaleme aldığı McAfee Veri Güvenliği makalesi, bilgi güvenliği yatırımı yapacak kurumlara ışık tutuyor.


Erkan ŞEN'in bir klasik haline gelmiş olan Underground yazı dizisinin Mayıs konusu ise Bluetooth güvenliği. Dr.Leyla Keser BERBER'in sağlık hizmetleri ile bilgi güvenliği konusunu sorguladığı makalesi ise son derece çarpıcı. Hüzeyfe ÖNAL ve Mehmet TİRGİL'in makaleleri ise uygulama güvenliği konusundaki soruları cevaplar nitelikte.


Beyaz Şapka'nın Mayıs sayısında bazı kurumsal değişiklikler de göze çarpıyor. Trendmicro Türkiye ve Juniper Türkiye'nin sponsorlukları sona erdi. BT konusunda araştırma ve danışmanlık hizmetleri veren küresel bir dev olan IDC ise yeni “Katılımcı Sponsor” olarak Beyaz Şapka abonelerine ulaşıyor.


Beyaz Şapka Mayıs sayısı ile arkasında 9 sayı, 30'dan fazla yazar ve 100'den fazla makale ile 40.000'den fazla dergiyi ücretsiz dağıtarak Türkiye'deki en geniş kapsamlı bilgi güvenliği organizasyonu olmayı başardı ve “Beyaz Şapka - Bilgi Güvenliği Platformu sloganını pekiştirdi.


10. Sayı olan Mayıs sayısı ile rakamlar hızla artıyor ve abone kitlesi genişliyor. Hala Beyaz Şapka'ya web sitesinden abone formu doldurarak ücretsiz olarak dergiyi temin etmek mümkün.

16 yıl önce