|

'Ultra-mobil'e karşı ultra agresif rakip

Dünya bilgisayar pazarında HP ve Dell'in ardından üçüncü sırada bulunan Acer'ın Yönetim Kurulu Üyesi ve Yönetici Direktörü Gianfranco Lanci, ultra-mobil bilgisayarları kendilerine meydan okuma olarak nitelendiriyor.

Melih Bayram Dede
00:00 - 20/07/2008 Pazar
Güncelleme: 14:10 - 20/07/2008 Pazar
Yeni Şafak
'Ultra-mobil'e karşı ultra agresif rakip
'Ultra-mobil'e karşı ultra agresif rakip

Küçük ve ucuz bilgisayar pazarında rekabet giderek kızışırken, dünyaca ünlü bilgisayar üreticisi Acer, bu durumu kendisine karşı bir meydan okuma olarak algıladığını ve pazara agresif bir şekilde dahil olacağını açıkladı. Şu anda dünya bilgisayar pazarında HP ve Dell'in ardından üçüncü sırada bulunan Acer'ın Yönetim Kurulu Üyesi ve Yönetici Direktörü Gianfranco Lanci, gittikçe daha fazla küçülen ve daha da güçlü hale gelen, en son Wi-Max bağlantılarının avantajından faydalanan ultra-mobil bilgisayarların daha fazla ilgi gördüğünü söyledi.


İLK MODEL 2009'DA

Lanci, “Biz ilk modellerimizi 2009'un ikinci yarısında lanse etmeyi düşünüyoruz. Yeni satın alınan, akıllı telefonlar üreten Tayvanlı firmayı entegre etme çalışması zaten devam ediyor. Apple'in i-phone'u ile sinerji mümkün mü? Böyle düşünmeliyim. Şimdiki işlemler Linux ya da Symbian sistemlerinde. Apple'in sistemi kapalı bir dünya.” diyor. Mobil bilgisayarlardaki gelişmelerin hızlı yaşandığını belirten Lanci, "Bir telefon boyutlarındaki bu bilgisayarlar, 4-5 inçlik ekranlarıyla bir dizüstü bilgisayarla eşdeğer işlem gücüne ve basit internet bağlantısına sahip. Her yerden internete bağlanabiliyor" diyor.


16 yıl önce