|

Vatandaşa 'Benim Belediyem' uygulaması

Akıllı telefonlar için geliştirilen yeni uygulamayla vatandaşlar, yolda giderken gördükleri problemleri belediyeye anlık olarak iletebiliyor.

İha
00:00 - 7/04/2014 Pazartesi
Güncelleme: 10:32 - 7/04/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Vatandaşa 'Benim Belediyem' uygulaması
Vatandaşa 'Benim Belediyem' uygulaması

Vatandaşlar artık belediyelerini 'Benim Belediyem' ile denetliyor. Akıllı telefonlar için geliştirilen yeni uygulamayla vatandaşlar, yolda giderken gördükleri problemleri bulunduğu bölgeden sorumlu belediyeye anlık olarak iletebiliyor. Uygulama belediyenin iletilen sorunu giderip gidermediğini de takip ediyor. Sosyal sorumluluk projesi olarak geliştirilen 'Benim Belediyem' uygulaması vatandaşların, belediyelerin hizmetleri ile alakalı düşüncelerini, isteklerini, sorunlarını kolaylıkla ulaştırmalarını ve sonucunu da aynı şeklide öğrenmelerini sağlıyor. "Benin belediyem benim sorunum' sloganı ile vatandaşlarla buluşan 'Benim Belediyem' projesi tüm akıllı telefonlarda kullanılabiliyor. Belediyelerin hizmet kalitesini güçlendirmek ve vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmeyi hedefleyen uygulama, ücretsiz olarak kullanılıyor. Üyelik işlemlerinin ardından yapılacak 4 aşama ile vatandaşlar, gördükleri problemlerin fotoğraflarını çekerek bulundukları bölgeyi belirtiyor. Daha sonra ise, fotoğraflar ve problemle ilgili yapılan açıklamalar o bölgeden sorumlu belediye birimlerine ulaştırılıyor.

Sosyal sorumluluk projesi olarak yola çıktıklarını, ardından projeyi geliştirdiklerini söyleyen teknoloji uzmanı Enes Sami Arvas, 'Amacımız her vatandaşımızı birer belediye denetleyicisi olmalarını sağlamak, gördükleri problemleri bu uygulama ile birlikte anlık olarak belediyeye iletmeyi sağlamak. Yerel yönetimlere bu şekilde katkıları olacak. Vatandaşların yaptıkları başvuru talep ve istekleri takip edebilecekler. Belediyenin problemleri ne derecede takip ettiğini görebilecektir' dedi.

Ücretsiz olarak kullanılan 'Benim Belediyem' uygulamasının aşamalarını anlatan Sami Arvas, 'Benim Belediyem uygulaması ücretsiz indirilebiliyor. Vatandaşlar kısa bir üyelik işleminden sonra uygulamayı kullanabilirler. Talepler 4 aşamadan oluşuyor. Problemin bulunduğu lokasyonu belirliyor. Daha sonra açıklamayı yazıyorlar. Bulundukları yeri lokasyon olarak haritadan ekleyerek, o an içinde bulundukları belediyeye bunu gönderebiliyorlar. Belediyenin ilgili birimlerine bu şekilde iletilmiş oluyor' şeklinde konuştu.

10 yıl önce