|

Veri depolamada Sun Microsystems fark attı

Melih Bayram Dede
00:00 - 9/09/2008 الثلاثاء
Güncelleme: 11:54 - 9/09/2008 الثلاثاء
Yeni Şafak
Veri depolamada Sun Microsystems fark attı
Veri depolamada Sun Microsystems fark attı

Dünyaca ünlü analist şirket IDC, Sun Microsystems'ın 2008 mali yılı ikinci çeyreğinde disk depolama sistemleri pazarında yüzde 29 gelir artışı elde ettiğini ve tüm rakiplerini geride bırakarak disk sistem pazarında, pazarın üç katı büyüme başarısını elde ettiğini açıkladı.


IDC, 2008 yılı mali yılı ikinci çeyrek disk depolama sistemleri raporunda Sun Microsystems'ın disk sistem satışlarındaki başarılı büyümesine dikkat çekti. Açıklamaya göre Sun Microsystems, yüzde 29'luk gelir artışı ile pazardan üç kat daha yüksek performans kaydederek tüm büyük tedarikçileri geride bıraktı.


Son iki yıldır harici disk depolama sistemlerinde en yüksek yıldan yıla büyümeyi kaydeden disk sistemleri toplam pazarı, ikinci çeyrekte 2007 mali yılının ikinci çeyreğine oranla yüzde 10.9 artış kaydederek 6.9 milyar dolara yükseldi.


Sun disk depolama alanında bu dönemde hemen her büyük gelir kategorisinde pazarı geride bıraktı:


• Sun yıldan yıla toplam pazarda yüzde 29.2 oranında büyüme kaydederek tahmini disk depolama gelirlerinde 494 milyon dolar gelir elde etti.


• 19. kez üst üste bu çeyrekte de UNIX birimleri birinci sıraya yerleşen Sun, aynı zamanda UNIX terabyte'ları bazında da en üst sırada yer aldı.


• Sun'ın gelirleri, birim ve terabyte bazında satışları pazarın çok üstünde seyrederken pazardaki orta seviye ürünler sınıfı ivme kazandı.

Sonuçlar Sun'ın açık kaynak kodlu yazılım kullanan depolama yaklaşımının pazarda her geçen gün daha fazla kabul gördüğünü ortaya koyuyor. Kurumlar, açık kaynak kodlu yazılım kullanarak Solaris ZFS ve OpenSolaris depolama topluluklarından daha etkin faydalanmanın yanısıra yüksek performans, maliyet tasarrufu ve esneklik elde ediyorlar.

٪d سنوات قبل