|

Vine'dan 40 milyonluk rekor

İnternette fenomen olmanın yeni yolu olan ve kısa videoların yüklendiği Vine, popülaritesini her geçen gün artırıyor, her saniye Vine'a 5 video yükleniyor!

.
00:00 - 17/07/2014 Perşembe
Güncelleme: 10:53 - 17/07/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Vine'dan 40 milyonluk rekor
Vine'dan 40 milyonluk rekor

Twitter'ın iki yıl önce satın almasıyla birlikte patlama yaşayan kısa süreli video paylaşım servisi Vine, bugün itibarıyla 40 milyon kullanıcıya ulaştı. Türkiye'de de sık sık internete "bağışladığı" fenomenlerle gündeme gelen Vine kullanıcılarının yarısından fazlası kadın ve en büyük yaş grubu 18 ila 20 yaş arasında.

Statista tarafından paylaşılan istatistiklere göre, her Vine kullanıcısı tek bir 6,5 saniyelik Vine videosu hazırlamış olsa, tüm kolajı izlemek 8 yıl sürerdi. Vine kullanıcılarının en sık paylaşım yaptıkları dönem hafta sonu olarak belirlenirken, markaların hazırladıkları Vine gönderilerinin de geleneksel videolardan yüzde 400 daha fazla paylaşım aldıkları ortaya çıktı.

Aynı infografiğe göre 2016 yılına geldiğimizde tüm internet trafiğinin yarısından fazlasını (yüzde 55) videolar oluşturacak. Bu nedenle gerek markalara, gerekse içerik paylaşmak isteyen kullanıcılara Vine platformu Statista tarafından öneriliyor.

10 yıl önce