|

Vista anlatılmaz, yaşanır!

Melih Bayram Dede
00:00 - 15/11/2007 Perşembe
Güncelleme: 11:20 - 15/11/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Vista anlatılmaz, yaşanır!
Vista anlatılmaz, yaşanır!

Bir yıldan fazla bir süredir, Microsoft Türkiye tarafından gönderilen Vista Ultimate işletim sistemini kullanıyorum. Bu süre içinde defalarca, yaşadığım uygulama çökmesi, kullandığım programların Vista'ya uygun olmaması gibi nedenlerle, Windows XP'ye dönüş yapmayı düşündüm. Bir iki defa da XP'ye geçtikten sonra, Vista'nın bende oluşturduğu bazı alışkanlıklar nedeniyle, XP'ye de yabancılık çektim ve tekrar zoraki de olsa Vista'ya geri döndüm.

Bu süre içinde sürekli, Vista'nın gelişmesi, XP'nin SP2 yaması çıktıktan sonra kazandığı stabiliteyi yakalaması için sabretmek gerektiği düşüncesiyle, 'App Crash' uyarılarını sık sık görmeme rağmen, 'idare etmeye' çalıştım. Ancak dün gece yüklenen Vista güncellemesinden sonra, bilgisayarımın masaüstünde, “Bu Windows kopyası orijinal değil” yazısı belirdi. Lisanslı Vista bir gece ansızın 'yasadışı' duruma düştü. İşin garibi, 'Bilgisayarım'dan girip, 'Sistem' özelliklerine baktığımda, kullandığım Vista'nın baştan beri etkinleştirilmiş yasal bir kopya olduğu gözüküyor.

Masaüstünde 'korsan', sistem özelliklerinde de 'yasal' Windows kullanan bir duruma düştüm. Özetle, Vista çok heyecanlı bir macera; anlatılmaz, yaşanır!


Ek bilgi: Bu gece gerçekleşen bir güncelleme ve sistem yapılandırılması sonrasında, bilgisayarımın masaüstünde beliren “Bu Windows kopyası orijinal değil” yazısı iptal oldu. Bu utanç verici durum, şükür ki 24 saatten fazla sürmedi!

16 yıl önce