|

Vodafone'dan Türk Kızılayı'na taze kan

Türkiye'deki kan bağışı oranının ihtiyacın çok altında olması Vodafone'u harekete geçirdi. Kızılay için 'Sabit veya Mobil Kan Bağış Noktası' adlı bir uygulama geliştiren Vodafone, kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarla Kızılay arasında ücretsiz iletişim köprüsü kuracak

Melih Bayram Dede
00:00 - 6/01/2012 Cuma
Güncelleme: 21:43 - 5/01/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Vodafone'dan Türk  Kızılayı'na taze kan
Vodafone'dan Türk Kızılayı'na taze kan

Türkiye Vodafone Vakfı ile Türk Kızılayı, kan bağışında bulunmayı teşvik etmek için mobil teknolojiden yararlanarak “Sabit veya Mobil Kan Bağış Noktası” adlı ortak bir proje geliştirdi. Projenin kamuoyuna duyurulması için The Marmara Otel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, "Türk Kızılayı ile yaptığımız işbirliği sonucunda ülkemizde kan bağışında yeni bir sayfa açılacağına inanıyoruz. Mobil teknolojilerin yardımı ile artık kan bağışı etkin bir şekilde teşvik edilecek ve bilinçli bağışçılar yaratılması hedeflenecek. Yaklaşık 18 milyonluk abone sayımızla, gelişmiş ülkelerde nüfusun yüzde 5'ine tekabül etmesine karşılık ülkemizde çok düşük seviyelerde olan bağışçı sayısına da olumlu katkıda bulunmayı hedefliyoruz" dedi.

YENİ AŞAMAYA GEÇİLİYOR

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar da toplantıda, “Türkiye'nin yıllık 1 milyon 800 bin ünite kana ihtiyacı var. Şu anda temin edilebilen miktar ise 1 milyon 300 bin ünite. Bu da yeterli değil. Ne yapmak gerekir diye düşünürken, imdadımıza Vodafone yetişti. Vodafone ile yaptığımız işbirliğiyle, kan toplamada yeni bir aşamaya giriyoruz. 2013 yılında ülkemizin kan ihtiyacının tamamını gönüllü, güvenli ve düzenli bağışçılardan karşılamayı hedefliyoruz. Vodafone'un yüksek sosyal duyarlılığı ve teknolojik altyapısıyla, Türkiye Vodafone Vakfı'na, toplum ve kişi sağlığı açısından sonsuz öneme sahip olan bu çalışmaya verdiği büyük destek için ihtiyaç sahipleri adına teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

BAĞIŞ UYGULAMASI ÜCRETSİZ

Vodafone, Türk Kızılayı ile işbirliği çerçevesinde “Sabit veya Mobil Kan Bağış Noktası” bilgilendirme servisini müşterilerine ücretsiz sunuyor. Vodafone, servise abone olan kullanıcıların o anki lokasyon bilgisine erişerek; kullanıcıya en yakın Kan Bağış İstasyonu ya da Merkezi'nin bilgilerini bir SMS ile iletecek. Böylece kan vermeye gönüllü olan Vodafone müşterileri, bu hızlı bilgilendirme ile en yakın noktaya kolayca erişebilecek. Servisi kullanabilmek için abonenin kayıt olması gerekiyor. Bunun için “GONULLU” yazarak 5262 kısa numarasına SMS göndermek yeterli oluyor. Kayıt gerçekleştiği anda aboneye kendisine en yakın sabit kan bağış merkezinin iletişim bilgileri gönderiliyor.


Akıllı telefona sahip herkes yararlanacak

Türkiye Vodafone Vakfı ve Türk Kızılayı işbirliği kapsamında ayrıca tüm operatörlerin abonelerine Vodafone tarafından geliştirilen bir uygulama sunuluyor. iOS ve Android işletim sistemli akıllı telefon sahiplerinin kullanabileceği bu uygulama kan vermek isteyenlere birçok kolaylıklar sunuyor. Uygulama ile kullanıcı etrafındaki sabit ve mobil Kızılay kan merkezlerinin konumunu ve iletişim bilgilerini harita üzerinde görebilecek ve bulunduğu noktadan ulaşmak için yol tarifi alabilecek. Ayrıca kullanıcının uygulamadaki kan bağışı takvimine kan bağışında bulunduğu tarihleri kaydetmesi de mümkün olacak. Böylece, tekrar kan bağışı yapabilecek kadar süre geçtiğinde uygulama kullanıcıyı otomatik olarak uyaracak.



12 yıl önce