|

WhatsApp mesajlarına dikkat!

Türk Telekom''un Whatsapp mesajlarını takip etme yetkisini elde etmesi üzerine bilişim derneklerinin ve uygulamayı kullanan kişilerin büyük tepkisi ile karşılaştı.

.
00:00 - 9/07/2014 Çarşamba
Güncelleme: 15:34 - 9/07/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
WhatsApp mesajlarına dikkat!
WhatsApp mesajlarına dikkat!

ABD''li bir şirket ile yapılan anlaşma sonrası Türk Telekom''un satın aldığı bir cihaz sayesinde tüm WhatsApp ve Skype konuşmalarını takip edip sansürleyebilmesi internet dünyasının ruhuna yani özgürlüğe ve iletişim özgürlüğüne ters düşmesi sebebi ile tepkilere yol açtı.


Ortak hak için bir ağızdan tepki verildi!

Alternatif Bilişim Derneği, Ankara Barosu Bilişim Kurulu, Demokrat Bilgisayar Mühendisleri, Elektrik Mühendisleri Odası, İnternet Teknolojileri Derneği, İnternet Yayıncıları Derneği, Korsan Parti Türkiye Hareketi, linux Kullanıcıları Derneği, Pardus Kullanıcıları Derneği, Türk Kütüphaneciler Derneği ortak yaptığı açıklamada ''Yurttaşların anayasal hakları, temel hak ve özgürlükleri, hukukun evrensel ilkeleri çiğneniyor'' dedi.


Yaşanan bu takibin ve sansürlemenin kabul edilemez olduğunu ifade eden bilişim dernekleri BTK ve Türk Telekom''dan bir açıklama beklediklerini ve bu süreçte konu ile ilgili suç duyurusunda bulunmaktan, AİHM''ye gitmeye kadar her türlü mücadele yöntemini uygulayacaklarının altını çizerek bu konudaki kararlılıklarının altını çizdiler.


10 yıl önce