|

WhatsApp paralı oluyor!

WhatsApp CEO'su Jan Koum, firmanın Nokia, Android ve BlackBerry cihazlarda uyguladığı paralı üyelik modelinin çok yakında iOS için de yürürlüğe gireceğini açıkladı.

shifdelete.net
00:00 - 19/03/2013 Salı
Güncelleme: 10:50 - 19/03/2013 Salı
Yeni Şafak
WhatsApp paralı oluyor!
WhatsApp paralı oluyor!

WhatsApp'ın iOS sürümü de sonunda paralı üyelik sistemine geçiyor. Firmanın CEO'su Jan Koum'un yaptığı açıklamalara göre uygulama diğer platformlarda olduğu gibi bir yıl boyunca ücretsiz kullanılacak ve ardından 1 dolar ödenmesi gerekecek.

Bilindiği gibi Android, Symbian, Windows Phone ve BlackBerry tabanlı akıllı telefon sahipleri bu üyelik modelini uzun süredir kullanıyor. Uygulamayı ücretsiz olarak indiren kullanıcılar bir yılı doldurmalarının ardından kullanıma devam edebilmek için 1 dolar ücret ödüyor.

Fakat hemen belirtelim, halihazırda WhatsApp kullanıcısı olanlar bu uygulamanın dışında tutulacak. Yani bu üyelik sistemi yalnızca yeni üyeler için geçerli olacak. Zaten uygulamayı kullananların iOS platformunda uygulamayı indirebilmek için 0.99 dolarlık bir ödeme yaptıklarını da hatırlatalım.

Firmanın paralı üyelik sistemine ne zaman geçiş yapacağı kesin olarak bilinmezken, 2013 yılı içerisinde bu sistemin yürürlüğe gireceği de belirtiliyor.

WhatsApp CEO'su Jan son olarak WhatsApp uygulamasının yalnızca mobil platformlara özel bir uygulama olarak kalacağını ve bu yüzden herhangi bir masaüstü sürümü üzerinde hiçbir çalışmaları olmadığını da belirtiyor.

11 yıl önce