|

Windows 9 ne zaman geliyor?

Microsoft'un en son raporlarına göre Windows 9, yeni pek çok özellikle birlikte çok daha erken bir tarihte çıkacak.

.
00:00 - 11/07/2014 Cuma
Güncelleme: 11:04 - 11/07/2014 Cuma
Yeni Şafak
Windows 9 ne zaman geliyor?
Windows 9 ne zaman geliyor?

Rusya'dan gelen sızıntıya göre Microsoft, Windows 9'u bu sonbaharda satışa sunacak. Sızıntıdaki raporlara göre bu Windows sürümü, yeni bir dağıtım yoluyla satışa sunulacak.

Rusya kaynaklı bir blogta yayınlanan raporlara göre Mart ayında Microsoft raporlarını sızdıran Alex Kabkalo fark edilmişti ve bu belgeleri Alex'in sızdırdığı ortaya çıkmıştı. Son paylaştığı bilgilere göre de yeni dağıtım yolu doğrulandı. Kullanıcıların lisans anahtarları bilgisayar ve online Microsoft Store ile senkronize olacak. Daha önceden alınan kişisel lisans anahtarları Windows 9 sürümünde geçerli olmayacak.

Windows şu anda en büyük hedeflerinin Windows 8.1 için büyük bir güncelleme yayınlamak olduğunu söylese de, aynı zamanda saman altından su yürütüp Windows 9'u geliştiriyor. Firma, Microsoft Windows 8.1'in güncelleme sonrasında eksik kalan yönlerini sonbaharda tamamlayacağını söylemişti.

Araştırma firması NetMarketShare'e göre dünya üzerinde bilgisayarların yüzde 12.54'u Windows 8 veya Windows 8.1 kullanıyor. Bu oranı yüzde 23.31 ile Windows XP, yüzde 50.55 ile Windows 7 takip ediyor. Aynı zamanda Microsoft Windows 7'ye vereceği desteği 2015 senesinin ilk günlerinde keseceğini açıkladı.

Microsoft'un yeni dağıtım yöntemini Windows Store üzerinden çalışacak ve kullanıcılar kendilerine özel ESD-RETAIL formatlı lisans anahtarlarını bir flash disk yardımıyla bilgisayarlara aktarabilecek. Aynı zamanda blog yazısında belirtildiğine göre, bu yöntem oldukça 'fantastik'.

10 yıl önce