|

Windows Vista ve 2007 Office çıktı

Microsoft'un şimdiye kadar en çok yatırım yaptığı ve en çok test ettiği ürünleri olan Microsoft Windows Vista ve 2007 Office sistemi bugün piyasaya çıktı.

00:00 - 30/01/2007 Salı
Güncelleme: 17:03 - 30/01/2007 Salı
Yeni Şafak
Windows Vista ve 2007 Office çıktı
Windows Vista ve 2007 Office çıktı

Microsoft Corporation'ın 20 milyar dolarlık yatırımla hayata geçirdiği Microsoft Windows Vista ve 2007 Microsoft Office sistemi, bugünden itibaren bireyler tarafından da kullanılabilecek. Kurumlar için olan versiyonları 30 Kasım 2006'da piyasaya sürülen ürünler, dünya lansmanından önce Microsoft Zirve 2007 kapsamında Türkiye'de tanıtılarak bir ilki de gerçekleştirdi.

Windows Vista ve 2007 Office sisteminin bilgisayarlarda yepyeni bir dönem başlatacağını söyleyen Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan, şunları söyledi:

“Eskiden teknolojiler ülkemize 6 ay ya da 1 yıllık gecikmelerle gelirdi. Şimdi ürünlerin tanıtımlarını dünyadan önce biz yapıyoruz. Dünya üzerindeki milyonlarca insan güne, vazgeçilmez bir verimlilik aracı olarak gördüğü bilgisayarının başına oturarak başlıyor. Microsoft da kurulduğu günden bu yana bu aracı zenginleştirmek, kullanıcıların hayatında fark yaratmak için çaba gösteriyor. 2007, bu çabada önemli bir dönüm noktası. Hem Microsoft ve Microsoft Türkiye hem de Windows ve Office kullanıcıları için. Sabah olduğunda yine bilgisayarlarımızın karşısına geçeceğiz, yine ofis programlarımızı çalıştıracağız. Ama bu kez Microsoft Windows Vista ve 2007 Microsoft Office sistemi farkıyla.”


İŞTE VISTA'DAKİ ÖZELLİKLER

Microsoft'un şimdiye kadar geliştirdiği en büyük proje ve yatırım olma özelliğini taşıyan Microsoft Windows Vista ve 2007 Microsoft Office sistemi daha önceki tüm sürümlerinden farklı yenilikler getiriyor. Hem kurumların hem de tüketicilerin verimliliğini artıracak ve yaşamlarını değiştirecek yenilikler getiren Vista, üç boyutlu tasarımı ve üstün güvenlik özellikleriyle dikkat çekiyor. Windows '95'ten beri en yenilikçi işletim sistemi olma özelliği taşıyan Microsoft Windows Vista, kişiselleştirilebilen ayarlarıyla fotoğrafları organize etme, bilgisayar üzerindeki dosyaları arama, elektronik ortam üzerinde birçok kişiyle iletişim kurma ve birlikte çalışma gibi değişik imkanları da beraberinde getiriyor.

Microsoft Windows Vista, ikisi iş odaklı yönetim özellikleri sunan ve dördü de ev kullanımına yönelik olmak üzere altı farklı versiyon olarak piyasaya çıktı. Vista Starter, Vista Basic ve Premium bireylere yönelik versiyonlarken, Vista Enterprise kurumların işlerini kolaylaştıracak. Vista Ultimate ise, tarihte ilk kez olmak üzere hem kurumsal hem de bireysel özellikleri kapsayan tek bir paket olarak satın alınabilecek.

Windows Vista,kullanıcıların bilgileri görüntüleme, bulma ve düzenleme konusunda kendilerini güvenli hissetmesine yardımcı olmanın yanı sıra bilgisayar kullanımını denetlemesine olanak sağlayacak biçimde tasarlandı. Bu yönüyle yepyeni bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Windows Vista'nın görsel zenginliği, ortak pencere öğelerini azaltmak yoluyla kullanıcının ekrandaki içeriğe nasıl erişeceğini düşünmektense içeriğe odaklanmasını sağlıyor. Masaüstü çok daha bilgilendirici, kolay anlaşılır ve yardımcı hale geliyor. Ayrıca bilgileri daha anlaşılır hale getiren yeni araçlar sayesinde dosyaların içeriğini açmadan görmek, uygulama ve dosyaları hızla bulmak, açık pencereler arasında etkin olarak gezinmek, sihirbazları ve iletişim kutularını daha güvenli bir şekilde kullanmak mümkün hale geliyor.

Bugüne kadar geliştirilmiş en güvenli Windows sürümü olacak biçimde tasarlanan Microsoft Windows Vista'daki yeni özellikler, kullanıcının kişisel bilgisayarını en iyi şekilde kullanmak için gereken denetimi ve güveni sağlamasını kolaylaştırıyor. Microsoft Windows Vista'daki Kullanıcı Hesabı Kontrolü, Windows Defender, Kötü Amaçlı Yazılımları Temizleme Aracı (MSRT), Windows Güvenlik Duvarı ve Windows Güncelleme bileşenlerinde yapılan iyileştirmelerin yanı sıra, Internet Explorer 7.0 Web tarayıcının korumalı modu bileşenlerinde kullanıcı güvenliğini büyük ölçüde artırıyor. Bu özellikler, zararlı yazılımların yüklenmesi ya da diğer bilgisayarlara saldırı için kullanılabilecek hayati Windows hizmetlerinin, dosya sistemi, kayıt, ağ ve diğer kaynaklarda zararlı faaliyetler gerçekleştirmesi olasılığını da sınırlandırıyor.


2007 OFFICE SİSTEMİ NELER GETİRİYOR?

İş dünyasının günümüzün hızlı iletişim, artan bilgi ve sürekli değişim esasına dayanan koşullarına göre geliştirilen 2007 Microsoft Office sisteminin lansmanı da yine Microsoft Zirve 2007'de gerçekleştirildi. İş verimliliğinde yeni bir çağı müjdeleyen ve bilişim dünyasında heyecanla beklenen 2007 Microsoft Office sistemi, kişi ve kurumların bilgiyi fırsata dönüştürerek büyümesini kolaylaştırıyor.

Office 95'ten bu yana yapılan en önemli Office lansmanı olan 2007 Microsoft Office sisteminin görünümü yeni baştan yaratıldı. 2007 Microsoft Office sistemi ve kullanıcıların karşısına yepyeni bir arayüzle, yenilikçi bir tasarım anlayışıyla çıkıyor. Bu tasarım, alışkanlıkların devam etmesini ve mevcut sürümlerle 7-8 tıklama ile yapılan işlemlerin 2-3 tıklamayla yapılabilmesini sağlıyor. Yeni düzenlemeler sayesinde kullanıcılar, şimdiye kadar farkında olmadıkları için kullanmadıkları birçok fonksiyonu da rahatlıkla kullanabilecek. Yani yeni tasarım, Office'in gizli kalmış birçok özelliğini de gözler önüne seriyor.

2007 Microsoft Office sisteminin geliştirilme sürecinde, 1 milyardan fazla oturumu Microsoft tarafından izlenen gönüllü müşterilerin geri bildirimlerine dayanan gerçek hayat senaryoları örnek alındı. Ürünün test aşamasında, tüm dünyadan müşteriler, 3 milyondan fazla beta sürümünü yükleyerek, son derece değerli geri bildirim ve önerilerde bulundu. Olağanüstü Ar-Ge yatırımları sonucunda ortaya çıkan 2007 Microsoft Office sistemi, tarihin en çok test edilen yazılım ürünü oldu.

Microsoft Office Open XML teknolojisi sayesinde Word, Excel ve PowerPoint'te kullanılmaya başlanan yeni uzantılar da dosya boyutlarını yaklaşık yüzde 50 oranında düşürüyor. Mesela sabit diskte 1 MB yer kaplayan “.xls” uzantılı eski bir Excel dosyası, 2007 Microsoft Office sisteminde açılıp “.xlsx” olarak kaydedildiğinde büyüklüğü 500 KB'a düşebiliyor. Ayrıca XML dosya yapısı, yazılım geliştiricilerin Office uygulamaları ile kolayca entegrasyon yapmasına olanak tanıyor. XML dosya yapısı yazılım geliştiricilerin Office dokümanlarına kolayca erişip yazılım kodlarına eklemelerini sağlıyor.

2007 Office sisteminin bir diğer sürprizi de dokümanları “.pdf” formatında saklayabilme özelliği. Bu özellik, sadece Office ürünlerini lisanslı kullanan müşterilerin kullanımına açık olacak. “Daha fazla bireysel üretkenlik”, “etkili ekip çalışması” ve “şirket içi verimlilik” çerçevesine oturtulan 2007 Microsoft Office sistemi, sadece masaüstü uygulamaları değil, ek olarak sunucu ve servis ürünleri ile de tam bir “uçtan uca çözüm zinciri“.

17 yıl önce