|

Windows XP ile artık vedalaşın

Tüm güvenlik uyarılarına rağmen dünya genelindeki bilgisayarların yüzde 21'inde miadını doldurmuş olan ve artık güvenli olmayan Windows XP işletim sistemi kullanılıyor. Microsoft, Windows XP için güncelleme desteğini 8 Nisan 2014'te sonlandıracak

Melih Bayram Dede
00:00 - 11/11/2013 Pazartesi
Güncelleme: 22:20 - 10/11/2013 Pazar
Yeni Şafak
Windows XP ile artık vedalaşın
Windows XP ile artık vedalaşın

Microsoft, Windows XP işletim sistemi kullananları, karşı karşıya bulundukları güvenlik riskleri nedeniyle uyardı. Dünya genelindeki 1 milyardan fazla sistemden elde edilen gerçek veriler eşliğinde hazırlanan Microsof 15. Güvenlik İstihbarat Raporu'na göre 8 Nisan 2014'te güvenlik güncellemeleri de dahil olmak üzere resmi desteği sona erecek olan Windows XP kullananlar büyük risklerle karşı karşıya. StatCounter verilerine göre Windows XP halen dünya genelindeki PC'lerin yüzde 21'inde kullanılıyor. Microsoft, güvenli bir bilgisayar deneyimi için Windows 8'e geçilmesini tavsiye ediyor.

RİSK 6 KAT FAZLA

Rapora göre 2013'ün ilk yarısında Microsoft'un sunduğu gerçek zamanlı koruma sağlayan güncel güvenlik çözümlerini kullanan kullanıcıların yüzde 17'si güvenlik tehditleriyle karşı karşıya kaldı. Bu dönemde Windows 8 kullanıcıları Windows XP kullanıcılarıyla yaklaşık aynı sayıda tehditle karşılaşmasına rağmen, bulgular XP ile çalışan bilgisayarların tehditlerden etkilenme riskinin 6 kat daha fazla olduğunu gösteriyor.

WINDOWS 8'E GEÇİN

Microsoft Türkiye Telif Hakları Müdürü Ozan Öncel şunları söyledi: 'Bu veriler yeni nesil sistemlerin güvenliğe dair yeniliklerinin olumlu etkilerini gözler önüne seriyor. Windows 8'in gelişmiş güvenlik önlemleri, saldırganların sisteme sızma çabalarını daha zor, daha karmaşık, daha maliyetli ve daha az cazip hale getiriyor.'

Güncelleme sona eriyor

Microsoft'tan Ozan Öncel, 8 Nisan 2014 sonrasında Windows XP'ye yönelik güvenlik güncellemelerinin sona ermesinin ardından Windows XP kullanmaya devam eden kullanıcıların daha büyük bir risk altında olacağın dikkat çekti. Bundan 2 yıl önce Windows XP Service Pack 2'ye (SP2) verilen desteğin sona ermesinin ardından Windows XP SP2'ye yönelik tehditlerin Windows XP SP3'e kıyasla yüzde 66 artması, bu endişeyi haklı çıkarıyor.


10 yıl önce