|

XP görünümlü Vista

Windows Vista işletim sistemine kullanıcıların soğuk yaklaşması Microsoft'u yeni bir yol haritası belirlemeye zorladı. İşte şirketin gelecek planları!

Melih Bayram Dede
00:00 - 28/07/2008 Pazartesi
Güncelleme: 23:16 - 27/07/2008 Pazar
Yeni Şafak
XP görünümlü Vista
XP görünümlü Vista

Yazılım devi Microsoft, 1 milyardan fazla kişisel bilgisayarda kullanılan Windows işletim sistemiyle ilgili yeni yol haritasını açıkladı. Windows XP'nin 30 Haziran 2008 itibariyle satıştan çekildiğini duyuran şirket, bu işletim sistemiyle ilgili güncelleme ve güvenlik desteğinin 2014 yılı nisan ayına kadar süreceğini açıkladı.


MICROSOFT'UN TAVSİYESİ VISTA

Windows XP, son kullanıcılara satılmayacak. Ancak Windows Vista Business ya da Windows Vista Ultimate satın alan büyük ve küçük ölçekli her işletmeye, “sürüm düşürme hakları” olarak bilinen Windows XP Professional kullanma seçeneği de tanınacak. XP severlere imtiyaz tanıyan Microsoft, her şeye rağmen güncel işletim sistemi Windows Vista'yı şu ana kadar geliştirdiği en iyi işletim sistemi olarak şiddetle öneriyor.


WINDOWS 7 2010'DA ÇIKIYOR

Microsoft, Windows Vista'da, 2007 yılı boyunca Windows XP Service Pack 2'ye oranla yarı yarıya daha az kritik güvenlik açığı ile karşılaşıldığını belirtiyor. Windows Vista'dan sonra piyasaya çıkacak yeni işletim sistemi Windows 7'yle ilgili olarak da şirketin çalışmaları sürüyor. Vista kullanıcılarından gelen öneriler doğrultusunda geliştirilen Windows 7, Ocak 2010'da kullanıcılara sunulacak.


16 yıl önce