|

Yasal müziği teşvik için sadece 1.6 Kuruş'a MP3

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Burak Sevilengül, “Turkcell Müzik'te kullanıcılarımız, 1.6 kuruş gibi başka hiçbir yerde bulunmayacakları fiyata yasal MP3 bulacak. 'Hayat müziği paylaşınca güzel' diyor ve tüm müzikseverleri Turkcell Müzik'e bekliyoruz.” dedi.

Melih Bayram Dede
00:00 - 20/11/2011 Pazar
Güncelleme: 23:18 - 19/11/2011 Cumartesi
Yeni Şafak
Yasal müziği teşvik için sadece 1.6 Kuruş'a MP3
Yasal müziği teşvik için sadece 1.6 Kuruş'a MP3

Turkcell, yeni müzik platformu Turkcell Müzik, Türkiye'nin ilk interaktif konseriyle duyurdu. Turkcell Müzik'in kamuoyuna duyurulması için Turkcell'in İstanbul Tepebaşı'ndaki genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Burak Sevilengül, “Turkcell Müzik servisimiz ile dijital müzik piyasasında önemli bir açığı kapattığımızı düşünüyoruz. müşterilerimiz Turkcell Müzik'te 1.6 kuruş gibi başka hiçbir yerde bulunmayacakları fiyata yasal MP3 bulacak. İnternete bağlı olduğunuz sürece, müzik dinlemek için hiçbir surette ücret ödemiyorsunuz. Eğer bu müzikleri bilgisayarınıza ya da telefonunuza indirmek isterseniz, avantajlı paketlerle müzik satın alabiliyorsunuz.” dedi.


“YASAL MÜZİĞİ TEŞVİK EDİYORUZ”

15 Ekim'de hayata geçen Turkcell Müzik uygulamasının, hiçbir duyuru yapılmamasına rağmen, 100 binden fazla kişi tarafından cep telefonlarına indirildiğini açıklayan Sevilengül, “Sadece 1 ayda 2 milyon şarkı indirildi. 8 bin albüm satın alındı. Turkcell Müzik sayesinde tüm müzikseverler; 3 milyondan fazla şarkı içinden istedikleri şarkı, albüm ya da sanatçıyı arayarak dinleyebiliyor. 16 radyo türü arasından seçim yaparak müzik zevklerine uygun olarak önerilen şarkıları dinleyebiliyor. Dileyenler sevdikleri şarkıları cep telefonu ve bilgisayarlarına da indirebiliyor. Telif haklarına sahip olan şirketlerle sözleşmeler yaparak, telif ücretlerini ödeyerek müzikleri kullanıcılarımıza sunuyoruz. Şirketlerle veritabanının kullanımı şeklinde anlaşma yapıyoruz.” şeklinde konuştu.


“BU PROJE FIZY İLE RAKİP DEĞİL”

Bir süre önce müzik arama motoru Fizy'yi satın alan Turkcell'in, benzer hizmet veren Turkcell Müzik'i sektörde nasıl konumlandırdığı şeklindeki bir soruya da Sevilengül, şöyle cevap verdi: “Fizy ve Turkcell Müzik farklı kullanıcı alışkanlıklarını adresleyen uygulamalar. Birbirine rakip olarak görmüyoruz. Fizy, daha çok anlık müzik dinleme ihtiyacı olanlara hitap eden bir servis. Turkcell Müzik ise, müzikleri telefona indirme, arkadaşlarınızın listelerine görme, abone olma gibi özellikler sunan bir servis.”


ÜYE OLANLARA EK AVANTAJLAR

Turkcell Eğlence Servisleri Yöneticisi Hakan Aydın da, “Turkcell Müzik'e üye olmadan istenilen müziği dinleyebiliyorsunuz. Üye olarak, müzik listesi oluşturma, başka kullanıcıların oluşturdukları listelere üye olma gibi bazı avantajlar elde ediyorsunuz. Oluşturulan listeler, bilgisayar, tablet bilgisayar ve akıllı telefon gibi tüm cihazlarda ortak olarak kullanılabiliyor.” dedi. Ne Bu Çalan adlı, çalan şarkının adını ve sanatçısını bulmaya yarayan servis de Turkcell Müzik'e dahil edildi. Müzikseverler, Turkcell Müzik uygulamasına dinlettiğiniz şarkının hangisi olduğunu bulabiliyor ve hemen satın alarak indirme fırsatı bulabiliyorlar.


TÜM ALBÜMÜ İNDİRMEK 4 TL

Turkcell'in sunduğu müzik paketlerine abone olarak, şarkılar bilgisayara ve cep telefonuna indirilebiliyor veya MP3 çalara taşınabiliyor, CD'ye yazılabiliyor. Turkcell SÜPER MÜZİK Paketi ile 2TL'ye 50 şarkı, MEGA MÜZİK Paketi ile 5TL'ye 300 şarkı indirmek mümkün. Bir şarkının ücreti bu paketlerle 1,6 Kuruş'a geliyor. Tüm albümü ise 4 TL ödeyerek bilgisayara veya cep telefonuna indirmek mümkün. Müzik paketlerine üye olmadan şarkı indirmek isteyenler ise, Türkçe şarkı için 50 kuruş, yabancı şarkılar için 1.5 TL ödeyerek bunu yapabiliyor.


İLK İNTERAKTİF KONSER YALIN'LA BAŞLADI

Turkcell Müzik, www.turkcellmuzik.com üzerinden canlı yayınlanan interaktif konserlerle de müzikseverlerin karşısına çıkıyor. Turkcell Müzik konserlerinin ilki 18 Kasım Cuma günü Yalın ile başladı. Müzikseverler konser sırasında Yalın'a sorular sordu, çalınmasını istedikleri şarkıları oylayarak konsere yön verdi. Turkcell Müzik Konserleri 2 Aralık Atiye, 9 Aralık Model ve 16 Aralık Bengü konserleriyle devam edecek.


TURKCELL MÜZİK'E CEPTEN ULAŞMAK İÇİN

www.turkcellmuzik.com web adresi ve m.turkcellmuzik.com WAP adresi ya da iPhone ve Android cihazları için geliştirilen Turkcell Müzik mobil uygulaması üzerinden erişilebilen Turkcell Müzik'le hemen müzik dinlemeye, sevdiğiniz şarkıları cep telefonunuza indirmeye başlayabilirsiniz. Bilgisayara şarkı indirmek için Turkcell Şifre ile giriş yapmak gerekiyor. Turkcell Müzik cep telefonu uygulamasını indirmek için herhangi bir ücret ödenmiyor, şarkı dinlerirken kullanılan data mevcut internet paketinden düşüyor. Turkcell Müzik iPhone uygulaması iTunes ya da AppStore üzerinden, Android uygulaması ise http://www.t-market.com üzerinden ücretsiz olarak indirilebiliyor.

12 yıl önce