|

Yeni meslek: Twitter yazarlığı

Pizza Hut, 22 yaşındaki Alexa Robinson'u resmi Twitter sorumlusu olarak işe aldı.

Melih Bayram Dede
00:00 - 16/07/2009 Perşembe
Güncelleme: 12:55 - 16/07/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Yeni meslek: Twitter yazarlığı
Yeni meslek: Twitter yazarlığı

Pizza Hut, 22 yaşındaki Alexa Robinson'u resmi Twitter sorumlusu olarak işe aldı. Stajyer Robinson, başta Twitter olmak üzere mikro-blogging sitelerinde Pizza Hut'ın tanıtımını yapıyor. btnet.com.tr'nin haberine göre, başarılı olan Robinson sayesinde Twitter'da Pizza Hut'un takipçilerinin sayısının bir haftada arttığı ve 3 binden 15 bine kadar çıktığı belirtiliyor.


Twitter lügatında artık Robinson'un işini yapan öğrencilere "Twintern" deniyor. Robinson'un başarısıyla ilgili Pizza Hut Pazarlama Direktörü Chris Fuller, şunları söylüyor: "Sosyal medya Pizza Hut için çok önemli. Çünük bizim işimiz birebir iletişimle gerçekleşen bir iş. Anında geri dönüş alabiliyoruz, anında cevap verebiliyoruz, müşterilerimiz neyi seviyor, neyi sevmiyor, anlayabiliyoruz."


Diğer yandan Pizza Hut tüm insiyatifi de Robinson'a vermiş değil tabii. Robinson Pizza Hut'un pazarlama departmanınca Robinson'un tweet'lerinin sürekli izlendiği belirtiliyor. Bunun nedeni Robinson'un siyasal ve bireyse içerikli mesajlar yazarak küçük çaplı PR felaketlerine yol açmasına engel olmak.



  • Yeni Şafak'ı da Twitter'dan takip edebilirsiniz:


  • Ayrıca Friendfeed'den de Yeni Şafak'ı takip etmek mümkün:
  • 15 yıl önce