|

Yerel basına sosyal medyayı anlattı

00:00 - 13/07/2011 Çarşamba
Güncelleme: 10:20 - 13/07/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Yerel basına sosyal medyayı anlattı
Yerel basına sosyal medyayı anlattı

Türkiye Bilişim Derneği Başkanı Levent Karadağ, 35 milyon internet kullanıcısının olduğu Türkiye'de, sosyal medyanın giderek önem kazandığını belirterek, sosyal medyanın genç kuşak için önemli bir yere sahip olduğunu kaydetti.  

Palandöken Dağı'ndaki Palan Otel'de gerçekleştirilen, 'Türk Yerel Medyası AB Yolunda Projesi'nin Üçüncü Bölgesel Değerlendirme Semineri'nin ikinci gününde katılımcılar, 'İnternet Girişimciliği ve E-Ticaret Eğitim Atölyesi Doğu'nun Yıldızları' projesinin hayata geçirildiği Atatürk Üniversitesi Atateknokent birimini gezdi. 

Burada konuşan Türk Bilişim Derneği Başkanı Karadağ, derneklerinin bilişim alanında önemli araştırmalar yaptığını belirterek, bilişimin öneminin her geçen gün arttığını ifade etti.

Yedi ülkenin Türkiye üzerinden internet kullandığını hatırlatan Karadağ, şunları kaydetti:

 ' Sosyal medyanın önemi giderek artırıyor. Sosyal medya genç kuşağın yarattığı bir medya alanı. Türkiye'de internet kullanımındaki yoğunluk, sosyal medyanın klasik medyaya göre avantajını artırıyor. Şu an ülkemizde 35 milyon internet kullanıcısı var. Google ve facebook kullanımında Türkiye, dünya genelinde üçüncü sırada yer alıyor. Google'de 600 milyon dolarlık ciro var. Böyle bir getirinin olması, bilişim sektörünün ne denli önemli olduğunu ortaya koyuyor. ABD Başkanı Obama'nın seçimlerde kazandığı başarıda, sosyal medyanın önemi çok fazla.'

Erzurum Kalkınma Vakfı Başkanı Erdal Güzel de 'İnternet Girişimciliği ve E-Ticaret Eğitim Atölyesi Doğu'nun Yıldızları' projesiyle 44 işsize iş sağlandığını belirterek, eğitimin bir yıl süreyle devam edeceğini bildirdi.

Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Demirdöğen ise seminerde yaptığı sunumda, Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi'nin (ABİGEM) çalışmalarını anlattı.

Katılımcılar daha sonra, Erzurum Valiliği AB Koordinasyon Merkezini gezerek, Birim Sorumlusu Abdulhalim Dumlu'dan merkezin çalışmaları hakkında bilgi aldılar. 

13 yıl önce