|

Youtube açılırsa çok işe yarar!

Kodak'ın yeni video kamerası Zi6 Pocket ile çektiğiniz görüntüleri, anında “YouTube”'a aktarabiliyorsunuz. Tabi bunun için Youtube'un açılmasını bekleyeceksiniz!

Melih Bayram Dede
00:00 - 20/07/2008 Pazar
Güncelleme: 13:32 - 20/07/2008 Pazar
Yeni Şafak
Youtube açılırsa çok işe yarar!
Youtube açılırsa çok işe yarar!

Eastman Kodak Company geçtiğimiz hafta Zi6 Pocket Video Camera ile, hızla büyüyen cep video kamerası pazarına giriş yaptığını duyurdu. Bu şık Yüksek Çözünürlüklü (HD) video kamera, 720p HD çözünürlüğünde video yakalama özelliği, 2.4 inçlik geniş LCD ekranı ve kullanımı kolay yazılımı sayesinde, yüksek kaliteli videoları çekip hızlı bir biçimde paylaşabilmeyi eğlenceli ve kolay hale getiriyor.


Eastman Kodak Company'nin Başkan Yardımcısı ve Dijital Görüntüleme Grubu Genel Müdürü John Blake, “Günümüzün internete bağlı kullanıcıları kendilerini ifade etmek ve başkalarıyla iletişim kurmak için giderek videolara daha fazla yöneliyorlar” diyor ve ekliyor: “Bu kullanıcıların bir HD video kameraya olan ihtiyaçlarını karşılayan KODAK Zi6 Pocket Video Camera, kullanımı kolay ve her zaman yanlarında taşıyabilecekleri bir ürün. Zi6 Pocket Video Camera'nın piyasaya çıkışıyla birlikte, tüketiciler artık dijital görüntüleme alanındaki güvenilir bir markanın yüksek kaliteli bir çözümünü elde etme imkanına sahipler.”


YouTube gibi video paylaşım siteleri hızlı bir şekilde popüler hale gelirken, kullanımı kolay video cihazlarına olan talep de hızla artıyor. Bunun yanı sıra, HDTV'lerin giderek yaygınlaşması da tüketicilerin kişisel video içeriklerini hazırlarken HD kalitesi talep etmelerine yol açıyor.


KODAK Zi6 Pocket Video Camera, bu ihtiyaçları sadece bir düğmeye dokunarak karşılamak üzere tasarlandı – objektif kapağı, çevrilmesi gereken düğmeler veya yapılması gereken ayarlar bulunmuyor.


Ürünün gelişmiş özellikleri tüketicilere şu olanakları sunuyor:


• Anılarınızı çarpıcı bir detay zenginliğiyle, kolayca ve keyfini çıkararak HD kalitesinde -- 720p çözünürlükte, 60 kare/sn performans ve 16:9 en/boy oranıyla – kaydedin

• Kameranın bütünleşik yazılım uygulamasını ve bütünleşik USB girişini kullanarak videolarınızı herhangi bir PC üzerinden YouTube'a gönderin – bilgisayarınıza başka bir yazılım kurmanıza gerek yok

• 32GB'a kadar kapasite sunan genişleyebilir SD/SDHC kart yuvası sayesinde saatlerce video kaydı yapabilirsiniz. Zi6 ayrıca 128MB'lık bütünleşik bellekle geliyor

• Ürünle birlikte gelen HD ve AV kablolarını kullanarak videolarınızı bir HDTV'de, HD kalitesinde izleyin

• Videolarınızı kişiselleştirin ve paylaşıma açın; ayrıca kamera ile gelen zengin özelliklere sahip yazılım ile fotoğraflarınızı ve kendi müziğinizi ekleyerek şaşırtıcı montajlar yapabilirsiniz

• Ağır-çekim oynatma özelliğiyle değerli anılarınızı tekrar tekrar yaşayabilirsiniz


YOUTUBE'A AKTARIM

Bir Google şirketi olan YouTube, dünyanın en popüler online video topluluğudur. Kodak ve YouTube arasındaki işbirliği, tüketicilere doğrudan Zi6 cep video kamerası veya birlikte gelen kolay ve güçlü video düzenleme uygulaması (ArcSoft MediaImpression for Kodak) üzerinden vizdeolarını hızlı ve kolay bir şekilde YouTube'a aktarma olanağı sunuyor.

2008 Ağustos ayının sonunda Amerika'da satışa sunulacak olan KODAK Zi6 Pocket Video Camera'nın önerilen son kullanıcı fiyatı 179.99 ABD Doları.

16 yıl önce