|

Sosyal medyada terör propagandasına af yok

Sosyal medya platformlarında terör propagandası yapanlar için büyük bir temizlik operasyonu başlatıldı. Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından yürütülen soruşturma kapsamında onlarca kişi gözaltına alınıyor. Başbakan Binali Yıldırım, Facebook, Twitter ve Instagram üzerinden nefret içerikli paylaşımlarda bulunan, hain saldırıları destekleyen ve terör propagandası yapan kişilere cezai işlem uygulanacağını açıkladı.

Yeni Şafak
14:00 - 3/01/2017 Salı
Güncelleme: 14:08 - 3/01/2017 Salı
Yeni Şafak
Facebook, Twitter ve Instagram üzerinden terör propagandası yapan kişilere cezai işlem uygulanıyor.
Facebook, Twitter ve Instagram üzerinden terör propagandası yapan kişilere cezai işlem uygulanıyor.

İnternet ve sosyal medya kullanımının her geçen gün artış göstermesiyle siber suçlar sayısında da artış gözlemlendi. Terör eylemleri öncesi ve sonrasında sosyal medyada terör propagandası yapan, hain saldırıları destekleyen ve nefret içerikli paylaşımlarda bulunan kullanıcılara artık göz yumulmuyor.



Bunun en güzel örneğini Beşiktaş saldırısı ardından “Çevik kuvvete mi olmuş, oh olsun" tweetini paylaşan Berfin K.'da gördük. HDP'li olduğu ortaya çıkan PKK yandaşı bu şahıs, gözaltı kararı çıktıktan sonra kaçmak üzereyken otogarda yakalanmış ve tutuklanmıştı.



Beşiktaş'ın ardından Kayseri ve Ortaköy saldırılarında da benzer işlem uygulanıyor. Bugün, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde 12 kişi gözaltına alındı. Erzurum da ise bir kişi yakalandı. Geçtiğimiz hafta Mardin'de eşzamanlı düzenlenen operasyonlarda ise 71 kişi gözaltına alınmıştı.



Başbakanlık, Adalet Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamalarda da sosyal medyada yapılan terör propagandasının cezasız kalmayacağı ifade ediliyor.



1 Ocak'taki Ortaköy saldırısının artından Başbakan Binali Yıldırım şu açıklamada bulunmuştu:






Yine aynı gün Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın resmi Twitter hesabından, bu eylemlerin suç olduğu ifade edilmişti:






Başbakan Binali Yıldırım bugün yaptığı AK Parti Grup toplantısında sosyal medya kullanan gençlere uyarıda bulundu. Başbakan Yıldırım 'sosyal medya, sorumsuz medya değildir' ifadesini kullandı:



  • Bin yıllık kardeşlik hukukumuzu hiçbir güç bozamayacaktır. Terör karşısında dimdik durmaya devam edeceğiz. Ülkemizde kışkırtma süreci başlatılmaya çalışılıyor. Bu provokatif oyunlar asla bizi yanıltmasın. Caniler ve azmettirenler, toplumsal barışımızı bozmaya çalışıyor. Onlar biliyor ki Ortaköy'de yüzyıllarca farklı dinden insanlar hep birlikteydi. Sonsuza kadar da bunu koruyacağız. Yarınlarımız için hepimiz uyanık olmak mecburiyetindeyiz.
  • Sosyal medya üzerinden yapılan kışkırtıcı paylaşımlar maalesef ülkemize zarar veriyor. Sosyal medyayı kullanan gençlerimize önemli uyarı var: Sosyal medya sorumsuz medya değildir. Suç niteliğindeki paylaşımlar başınıza bela olabilir.

Başbakan Yıldırım'ın bu sözleri Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan tarafından da alıntı yapılarak tweet olarak paylaşıldı:






Diğer taraftan sosyal medya paylaşımlarının sadece Facebook ve Twitter'ı kapsamadığı, Instagram üzerinden yapılan terör propagandasının inceleme altına alındığı ve aynı işlemlerin uygulanacağı bilgisi verildi.



Sosyal medya üzerinde bu tür paylaşımları gören duyarlı vatandaşların, ilgili hesapları aşağıda yazan adreslere ihbar etmesi gerekiyor:


  • siber@egm.gov.tr
  • siber.onleme.arastirma@egm.gov.tr











#Sosyal Medya
#Provokasyon
7 yıl önce