|

Kâbe Yolunda tehlikeli sürpriz

Peygamber toprağına yüz sürmek için karınca misali yola çıkan, hicaz çöllerinde ölmeye razı Allah aşığı iki ihtiyarın öyküsü '''Kâbe Yollarında''' televizyonda ilk kez ekrana gelecek.

.
00:00 - 12/07/2014 Cumartesi
Güncelleme: 23:51 - 11/07/2014 Cuma
Yeni Şafak
Kâbe Yolunda tehlikeli sürpriz
Kâbe Yolunda tehlikeli sürpriz

Ahmet ve Rabia yorgancılık yapan yaşlı bit çifttir. Ömürlerinin son günlerinde tek hayalleri kalmıştır; hacca gitmek. Ama maalesef yıllardır bir türlü hac kurasında isimleri çıkmaz. Uzun bir süredir şiddetli bir baş ağrısı çeken Rabia, hayatın sonuna yaklaşmıştır. Doktor, Rabia''nın son günlerini yaşadığını Kocası Ahmet''e söyler. Ahmet bu haberi eşinden saklayacak, ne olursa olsun onun son arzusunu yerine getirecektir. Bu zamanda delilik sayılsa da kara yoluyla hacca gideceklerdir. Otomobili kullanmak için tanıdıklardan kimseyi ikna edemezler. Çaresiz ne yapacaklarını düşünürken karşılarına polisten kaçarken yaralanmış İsmet çıkar. İsmet, ceza evinden kaçmış, soluğu yurt dışında almak isteyen tekin olmayan biridir. İki yaşlı kendilerini mukaddes topraklara götürecek bir şoför buldukları için sevinmektedirler. Ahmet''in derdi gün gün kötüleşen karısı Rabia''yı ölmeden Kâbe''ye ulaştırabilmek, son arzusunu yerine getirmektir. Oysa İsmet aranan biri ve yurt dışına çıkmak için her şeyi göze almış bir kanun kaçağıdır. Ahmet ve Rabia''yı sevinçle çıktıkları bu büyük yolculukta, ''Kâbe Yollarında'' tehlikeli sürprizler beklemektedir.

Yönetmen-Yapımcı: Nazif Tunç Senaryo: Mehmet Uyar Oyuncular: Ali Ercan, Reyha İlhan, Reha Beyoğlu, Yaşar Türközü, Berat Çalık, İsmet Soykan, Vugar Aliyev, Celal Gonca, Ömer Miraç, Mehmet Bereket, Fatma Demir KANAL 7 21.45

10 yıl önce