|

Pocoyo dostlarıyla birlikte artık Türkiye'de

Bugüne dek 120 ülkede çocuklarla buluşan çizgi film Pocoyo, Türkiye'ye geldi. Meraklı ve neşeli minik karakter Pocoyo, her sabah Yumurcak Tv'de

Gülden Tümer
00:00 - 20/04/2012 الجمعة
Güncelleme: 21:38 - 19/04/2012 الخميس
Yeni Şafak
Pocoyo dostlarıyla birlikte artık Türkiye'de
Pocoyo dostlarıyla birlikte artık Türkiye'de

Çocuk kanallarına ilgi gün geçtikçe artarken çocukların dünyasına yeni yeni çizgi karakterler girmeye devam ediyor. Bu dünyaya son katılan isim Pocoyo oldu. 2005 yılında bir İspanyol şirket olan Zinkia tarafından yaratılan karakter, kısa sürede çevre ülkelere açıldı. Bugün 120 ülkede yayınlanan çizgi film, ülkemizde de Yumurcak Tv kanalıyla minik izleyicilerle buluşuyor.

Bir çizgi karakter sadece televizyon yıldızı olmakla kalmıyor, sosyal medyadaki görünürlüğü, ürünleri, kitapları, filmleriyle çocukların hayatına nüfuz ediyor. Hatta sadece çocukların değil büyüklerin hayatına da. Pocoyo'nun 5 binden fazla ürünü var. Youtube'ta 2012 yılında 800 milyondan fazla tıklanmış ve bugüne dek en çok tıklanan çizgi karakter olmayı başarmış. Akıllı telefonlar için pek çok uygulaması olan minik karakterin oyunları, kitapları, DVD'leri de oldukça ilgi görüyor.

ÇOCUKLAR GÜLERKEN DAHA İYİ ÖĞRENİYOR

Peki Pocoyo'nun sırrı ne? Madrid'te bir araya geldiğimiz Zinkia'nın yetkilileri, yaptıkları işin püf noktalarını anlattı. Öncelikle bu işe başlamadan evvel geniş çaplı bir araştırma yapmışlar. Sadece ülkelerinde değil Avrupa, Asya ülkelerinde de çalışmalar yürütmüşler. Çocukların gülerken algılama ve hafızada tutma oranının yüzde 67 artış gösterdiği gözlemlenmiş. Bu nedenle Pocoyo oldukça güleryüzlü.

Elbette bir çocuğu güldürürken eğitmenin de pek çok yolu var. Zinkia ekibi, bu eğitimi verirken sadece bilgi aktarmak yerine bilgiye nasıl ulaşılacağını göstermeyi hedefliyor. Pocoyo bir durum ya da bir nesne ile karşılaştığında, devreye giren dış sesten bu durum hakkında bilgi almıyor, çeşitli denemeler sonucunda ne yapması gerektiğini kendisi keşfediyor. Üstelik bu sırada yoruluyor, yer yer öfkeleniyor. Ama sonunda buluyor, keşfediyor, öğreniyor. Her bölümde yeni bilgi ve tecrübeler ediniyor.

Dış ses elbette var. Çoğunlukla çocuk sesi kullanıyor. Burada amaç çocukların kendine yakın hissettiği sesi duyması. Hatta Pocoyo'yu da bir çocuk seslendiriyor. Çocuklar büyüdükçe ses rengi değişecek ve yeni çocuklar girecek hikayeye. Ama Pocoyo'ya ses veren kişi hiçbir zaman çocuk taklidi yapan bir büyük olmayacak. Pocoyo, arkadaşları fil, köpek ve uyuyan kuşla birlikte çocukları güldürürken eğitmeye devam edecek. Maceraları artık Türkiye'de. Ve bu renkli anlar her sabah saat 08.30'daYumurcak TV'de izleyici ile buluşacak.



٪d سنوات قبل