|

''Yeni Dünya''da yeni başlangıç

Yönetmen Emanuele Crialese, Yeni Dünya''da ezeli bir İtalyan sorununu perdeye taşıyor ve Amerika''ya göç eden bir İtalyan ailenin hikayesini anlatıyor. Başrolde, Nymphomaniac ile Charlotte Gainsbourg var.

.
00:00 - 17/07/2014 Perşembe
Güncelleme: 01:19 - 17/07/2014 Perşembe
Yeni Şafak
''Yeni Dünya''da yeni başlangıç
''Yeni Dünya''da yeni başlangıç

Yoksul ve dul çiftçi Salvatore, ihtiyar annesi dahil bütün ailesini yanına alarak Amerika yollarına düşer. Hayalinde, süt akan nehirleri, ağaçlardan düşen paraları ve dev havuçlarıyla, kulaktan dolma bir Amerika cenneti vardır. Filmde; geçen yüzyılın başında yeni bir dünyada yeni bir başlangıç yapmak için yollara dökülen yoksul Sicilyalı göçmenlerin hikayesi anlatılıyor.

ALTI ÖDÜLLÜ FİLM

Prömiyerini Venedik Film Festivali''nde yapan Yeni Dünya, yedi dalda aday olduğu festivalden altı ödülle ayrıldı. Altın Aslan''ı ise, Zhangke Jia''nın filmi Sanxia haoren''e kaptırdı. Festival gösteriminde özellikle ses ve görsel kompozisyon üzerinde odaklanmasıyla övgü alan film, o yıl İtalya''nın Yabancı Dilde En İyi Film dalındaki Oscar adayı oldu.

Orijinal Adı: Nuovmondo Yönetmen: Emanuele Crialese Oyuncular: Charlotte Gainsbourg,Vincenzo Amato, Aurora Quattrochi Yapım Yılı: 2006 Türü: Dram, Tarih, Romantik CNBC–e 22.00


10 yıl önce