|

Savaş muhabiri Samet Doğan'ın 'Beni Yemen'de İtalyana Benzetirler' romanı Ketebe'den çıktı

Nisa Nur Çavuşoğlu
18:01 - 9/05/2024 Thursday
Güncelleme: 13:59 - 10/05/2024 Friday
Diğer

Suriye’den bir tabutun içinde kaçarak son anda DEAŞ'ın elinden kurtulan savaş muhabiri Samet Doğan, kısa sürede binlerce okura ulaşan 'Cuma Günü Uçmayan Kuş’un ardından bir kez daha savaş bölgesinde yaşadıklarını aktardığı romanıyla okurlarıyla buluşuyor. Ketebe yayınevinden çıkan 'Beni Yemen'de İtalyan'a Benzetirler' kitabı ile Yemen'deki iç savaşta yaşadığı insan hikayelerini ustaca kaleme alıyor.

Kitap, dünyanın hatırlamadığı bir ülkede, iyileşmek için savaşta gördüklerini unutmaya çalışan, ama nereye giderse gitsin beladan uzak duramayan bir “aylak adam”ın maceralarından oluşuyor. Doğan, sadece birer istatistikten ibaret olan insanların kederli ve bir o kadar komik hikâyelerini tarihe not düşüyor.

Savaşın ortasında gerçek hikayeler

Savaşı takip eden diğer muhabirlerin aksine, bu kez savaş muhabirin peşini bırakmıyor. Yazar, Yemenli ve Suudi Arabistanlı iki gencin evlenmek istemesi üzerine patlak veren uluslararası krizin ortasında buluyor kendini.

Âşık gençler evlenebilsin diye binlerce peçeli kadın sokaklara döküldüğündeyse canlı bombayla tanışıyor. Çareyi, Amerikalılara küsüp ülkesine dönen Macit’in bakkalına sığınmakta bulan yazar, İtalyan'a benzetilmenin bedelini film tadında anlatırken kahkaha ve gözyaşı arasındaki sınırlar ortadan kalkıyor. Kitaba ulaşmak isteyenler
ziyaret edebilirler.
#Beni Yemen'de İtalyana Benzetirler
#Samet Doğan
#Ketebe
11 days ago