|

Koruyucu aileye yardım arttırılıyor

Devlet Bakanı Çubukçu, koruyucu aile yönetmeliğini uygulama açısından değiştirdiklerini belirterek, “Değişiklikle beraber aileye verdiğimiz nakdi yardımı çok yüksek miktarlara çekiyoruz” dedi.

00:00 - 19/08/2006 Cumartesi
Güncelleme: 00:46 - 19/08/2006 Cumartesi
Yeni Şafak
Koruyucu aileye yardım arttırılıyor
Koruyucu aileye yardım arttırılıyor

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, “Koruyucu Aile Yönetmeliği’ni hem uygulama açısından değiştiriyoruz hem de aileye verdiğimiz nakdi yardımı çok yüksek miktarlara çekiyoruz. Aynı zamanda koruyucu aile olacaklara da sertifikalı eğitim programları vereceğiz. Profesyonel olarak koruyucu aile olacaklar” dedi.

AİLE ODAKLI HİZMET

Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Sivas’a gelen Çubukçu, Sivas Valisi Hasan Canpolat’ı makamında ziyaret etti. Çubukçu, burada yaptığı açıklamada, sosyal hizmetlerden sorumlu devlet bakanı olarak toplumun en dezavantajlı gruplarına hizmet götürmeye çalıştıklarını belirtti. Bu hizmetleri verirken temel anlayışlarının aile odaklı hizmet anlayışıyla sorunların çözümü olduğunu söyleyen Çubukçu, “Kurum bakımındaki çocukların öncelikle kendi aileleri yanında bakımlarının en doğru bakım yöntemi olduğuna inanıyoruz” dedi. Bu durum olmadığı takdirde, kendi ailelerininkine yakın aile ortamı sağlayabilecek koruyucu aileler yanında çocukların bakımlarını sağladıklarını ifade eden Çubukçu, “Koruyucu ailelerden de kendi ailelerinin yanında olanlar kadar verim ve güzel sonuçlar alıyoruz. Şu ana kadar Türkiye genelinde 780 civarında koruyucu aile yanında çocuğumuz bakılıyor” diye konuştu.

PROFESYONEL KORUYUCU

Çubukçu, yaklaşık 20 bin çocuğun kurum bakımında olduğu ve 70 milyonluk bir ülkede yaşandığı düşünüldüğünde rakamın az olduğunu belirterek, “Ama korucuyu ailelerin tanıtımı ve koruyucu aile olması konusunda ne kadar fazla kampanya yapılırsa, çaba sarfettiysek edelim, ciddi bir yol alamadığımızı gördük. Ve ben yine de Türk aile yapısına uygun bir modelle çalışmanın, bu milletin vicdanına ve irfanına güveniyorum. Herhalde hata bizdedir diye düşünüp Koruyucu Aile Yönetmeliği’ni hem uygulama açısından değiştiriyoruz hem de aileye verdiğimiz nakdi yardımı çok yüksek miktarlara çekiyoruz. Aynı zamanda koruyucu aile olacaklara da sertifikalı eğitim programları vereceğiz. Profesyonel olarak koruyucu aile olacaklardır” dedi.

Çubukçu, daha sonra 7-12 yaş Çocuk Yuvasını ziyaret etti. Burada çocuklarla tek tek ilgilenen ve sohbet eden Çubukçu, çocuklarla oynayarak onlarla şarkı söyledi. Çubukçu, yuvada 18 yılı aşkın süredir gönüllü anne olarak görev yapan 60 yaşındaki Havva Özdemir’e de altın madalya verdi. Daha sonra Sevgi Evleri temel atma törenine katılan Bakan Çubukçu, merkezde eğitim gören çocuklarla da sohbet etti.



18 yıl önce