|
CHP lideri Özgür Özel erken seçim çağrılarına neden olumsuz yanıt verdi. Hangi anket Özel’i şoke etti?
23Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM’nin açılışının 104’üncü yıldönümü nedeniyle Meclis Tören Salonu’nda verilen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Lideri Özgür Özel, “Erken seçim çağrım yok” dedi. Özel, seçmenin erken seçim talep etmesi halinde ise “Erken seçimi en çok isteyecek kişi” olduğunu söyledi. Sözcü gazetesine bir değerlendirme yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçim sonuçlarını “Biz hatalarımızdan ders aldık, onlar tehlike çanlarını göremediler” diyerek yorumladı. Erken seçim talep etmeyeceklerini söyleyen CHP lideri Özel, şöyle konuştu:
“Erken seçim olacaksa buna yine halk karar verecek. Ben bir erken seçim çağrısı yapmıyorum. 10 ay önce altı parti yüzde 25 oy aldık. ‘Tek başına yüzde 38 benim oyum’ dersek bu kibir olur. Türkiye ittifakının oyu içinde AK Partilisi de var, MHP’lisi de var, DEM’lisi de var. Seçimi kazandıktan sonra ‘Bu güvensizlik oyudur, erken seçime gir’ dersem bana itimat eden AK Partili ve MHP’lilere haksızlık yapmış olurum.”

CHP NEDEN ERKEN SEÇİME KARŞI, PARTİ KURMAYLARINA GÖRE GENEL SEÇİMLERİN ANAHTARI BELEDİYELERDE

31 Mart’ta nüfusun yüzde 65’inin, Türkiye ekonomisinin ise yüzde 80’inin bulunduğu belediyeleri yönetme hakkı kazanan CHP, bu sonucu yapılacak çalışmalarla lehine çevirmek istiyor. CHP, lideri Özel Mayıs ayının ilk Perşembe günü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ak Parti Genel Merkezinde makam odasında görüştü. Görüşme 1 saat 35 dakika sürdü. Haberlere göre Özel’in gündeminde ekonomik sorunlar, emeklilerin durumu, Gezi tutukluları, Can Atalay konusu, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarının uygulanmaması, kayyum sorunu, belediyelerin borç yükünü de içeren çok sayıda konu başlığı vardı. Erdoğan’ın gündem başlıklarını yeni anayasa, ülkenin gereksinimi olan yapısal değişiklikler ve dönüşümler oluşturuyordu. CHP lideri Özel’in Cumhurbaşkanımıza CHP’nin dış politikası konusunda bir dosya verdiği, CHP’nin

31 Mart seçimlerinde devralınan belediyelerin toplam borçları ve borçların adreslerini ve borçların nasıl yönetileceğini içeren bir raporun ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verilip verilmediği bilinmiyor. Ancak CHP’ye geçen belediyelerin borç yükünü de gündeme getiren, Özel’in, belediyelerin hizmetlerinin engellenmemesi gerektiğine vurgu yaparken, kayyum uygulamalarını da eleştirdiği ifade edilse de bu konularda Cumhurbaşkanlığınca bir açıklama yapılmaması da dikkat çekici sanırım!


ASAL KAMUOYU ARAŞTIRMA ŞİRKETİNİN 2000 KİŞİYLE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ ANKETİN SONUCU ÖZGÜR ÖZEL’İ ŞOKE ETTİ! NEDEN SEÇİM İSTEMEDİĞİ BELLİ OLDU

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve kurmaylarının “Olası bir erken seçimde belediyelerin hiçbir etkisi olmayacak” düşüncesiyle erken seçim talep etmeyecek olmalarının güçlü bir argümanı ve alt yapısı yok. Özgür Özel ve kurmaylarının sözde Ankara ve İstanbul başta olmak üzere, Mart 2019’da kazanılan belediyelerin sosyal belediyecilik uygulamaları tüm CHP’li belediyelere yaygınlaştırılacak. CHP öte yandan, belediyelerine yönelik Tasarruf Genelgesi yayımlayacak. Açlığı ve yoksulluğu azaltıcı hizmetler ile “Halkın CHP’ye güven duyması” sağlanacak. Erken seçim olması halinde CHP’nin tek başına iktidarı kazanmasının zor olduğunu değerlendiren CHP, “Belediyelerimizin hizmetleri, zamanında gerçekleştirilecek bir genel seçimde iktidarın anahtarı olacak” değerlendirmesi ile hareket edeceği varsayımları bu güne kadar CHP’li belediyelerin gösterdikleri performansları göz önüne alındığında temenniden öteye geçmez sanırım.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, daha önce katıldığı bir televizyon programında erken seçim istemediğini şu sözlerle açıklamıştı: “Ben 31 Mart seçimlerinin sonuçlarından dolayı bir erken seçim tartışması başlatmayacağım dedim. Niye? Ben çıktım meydanlara, millete dedim ki AKP ve MHP’nin değerli seçmenleri, bu bir genel seçim değil yerel seçim. Bunlara sarı kart gösterin. Sizin sesinizi duymuyorlar. 10 ay önce oyu aldılar, bakın ne yapıyorlar dedim. Onların bize önemli kısmı oy verdi. Bu oy veren seçmenden oyu alıp, ertesi gün erken seçim dersen o demez mi hani bu yerel seçimdi. Hani sarı kart gösteriyorduk.”

CHP Lideri Özgür Özel’in 31 Mart seçimlerinde bu kadar büyük oy beklemiyorduk itirafı ve erken seçim karşıtlığının asıl nedeninin ASAL kamuoyu Araştırma şirketinin 2000 kişiyle gerçekleştirdiği ankette katılımcılara “CHP’nin iktidarda olmasını ve Özgür Özel’in Türkiye’yi yönetmesini ister misiniz?” sorusuna katılımcıların verdiği cevap Özgür Özeli şoke etmişti. Zira Ankete katılanların yüzde 55,3’ü “Hayır” yanıtı verirken, yüzde 31,5’i “Evet” yanıtını verdi. Bu sonuç, Özel’in neden erken seçim istememesinin arka planına ışık tutar sanırım.

#Siyaset
#CHP
#Özgür Özel
#Bülent Orakoğlu
12 gün önce
CHP lideri Özgür Özel erken seçim çağrılarına neden olumsuz yanıt verdi. Hangi anket Özel’i şoke etti?
İyi Ki Varsınız
Bir Başka Mesele: Neden cinsiyet değiştiriyorlar?
Birliğe çağrı
Adamın adı Filistin
Dünya bu gençlerle güzelleşecek