|
İran İsrail’e 200’den fazla İHA ve füzelerle saldırdı can kaybı olmaması mucize mi. Yoksa kolpa mı var?

İran nihayet ABD Başkanı Biden’in saldırı tarihi ve neredeyse saatini bile söyleyebileceği saldırıyı kendi topraklarından başlattı. Saldırılarda İsrail’in güneyindeki bir üssün alt yapısında hafif bir hasar oluştu. Bir de ufak yaşlarda bir çocuğun ağır yaralandığı iddiası var. Can kaybı ve yıkım olmaması mucize mi, yoksa dünya ABD Başkanı Biden’in yönettiği İsrail ve İran'ın da dahil olduğu sahte bir operasyon kurgusu ile mi karşı karşıya? Zira ABD Başkanı Biden’in İran saldırısının başladığı saatlerde önemli bir toplantıyı terk edip ABD kriz masasını toplayıp sözde İran ve İsrail arasında başlanan gerilimi izlemesi, ara sıra taraflara itidal tavsiye etmesi ve Beyaz Saray'ın İsrail’e desteğini açıklaması gerçek gerilimlerin yaşandığı süreçlerde normal olsa bile bu süreçte sırıtmış ve kolpa iddialarının yüksek sesle dile getirilmesine neden olmuştu.


SALDIRILARA KARŞI YANITI SAVAŞ KABİNESİ VERECEK!

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari İran’dan İsrail’e 200’den fazla insansız hava aracı (İHA) ve balistik füze atıldığını bildirdi. Sözcü, bu İHA ve füzelerin büyük bir kısmının İsrail’e ait savunma sistemleri ve Tel Aviv’in müttefikleri tarafından İsrail hava sahasına girmeden imha edildiğini kaydetti. İran devlet televizyonuna göre, Devrim Muhafızları Ordusu tarafından bildiri yayımlandı. Bildiride “İsrail’in Suriye’deki İran konsolosluğuna saldırısına cevap olarak Devrim Muhafızları Ordusu Hava Kuvvetleri, Siyonist rejimin topraklarındaki bazı hedefleri onlarca İHA ve füzeyle vurdu.” ifadesine yer verildi. İsrail Güvenlik Kabinesi’nin, İran’ın saldırısına yanıt için Savaş Kabinesi’ne yetki verdiği bildirildi. Kanal 12 televizyonunda yer alan haberde, bu adımla Savaş Kabinesi’nin, Güvenlik Kabinesi’nin onayına ihtiyaç duymadan İran’ın saldırısına verilecek yanıt konusunda karar alabileceği belirtildi. Savaş Kabinesi’nin yetkilendirilmesiyle, İran’a verilecek yanıt konusunda karar alma sürecinin hızlı ve kolay hale geleceği ifade edildi. Savaş Kabinesi’nde, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun yanı sıra Savunma Bakanı Yoav Gallant ve ana muhalefet lideri Benny Gantz yer alıyor.


CNN: “BİDEN NETANYAHU’YA İRAN’A KARŞI SALDIRIYA ABD’NİN DESTEK VERMEYECEĞİNİ’’ SÖYLEDİ’’
Amerikan CNN kanalına konuşan adı açıklanmayan kıdemli bir yetkiliye göre, Biden, Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde, Washington’ın pozisyonunu değerlendirdi. Biden, Netanyahu’ya “ABD’nin İsrail’e desteği tamdır.” mesajı vermesinin yanı sıra İsrail’in İran’a yönelik herhangi bir karşı saldırısına destek olmayacaklarını belirtti. Haberde, Biden’ın,
Netanyahu’ya, “bu geceki tabloda İsrail’in kazandığını” ve İran’ın İsrail’e kayda değer bir zarar veremediğini söylediği aktarıldı.
İRAN’IN KONTROLLÜ MİSİLLEME SALDIRISININ İSRAİL’İ İZOLASYONDAN KURTARDIĞI VURGULANDI
The Times of Israel’in haberde eski bir MOSSAD ajanının iddialarına göre Tahran’ın dün geceki hava saldırılarının İsrail’i Gazze Şeridi’nde yaptıkları nedeniyle tecrübe ettiği izole edilmişlik durumundan kurtardığının altı çizildi. İsrail’in tekrar gördüğü diplomatik destekten yararlanmaya hazır göründüğü vurgulanan haberde, İsrail’in talebi üzerine Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) İran’ın İsrail saldırılarını görüşmek üzere bugün toplanacağı belirtildi. Haberde, İsrail’e karşı ABD’de Demokratlar arasında tepkilerin arttığı ve İsrail’e yardımların sınırlandırılması çağrıları yapıldığı anımsatılarak, dün geceki saldırı karşısında İsrail’i destekleyen pek çok açıklamanın geldiği belirtildi.
Yıllardır İsrail’i haritadan silme iddiasında bulunan İran, bol ışıklı drone saldırısı ile Siyonist işgal güçlerinin bölgedeki tüm kusurlarını silmiş, Gazze’deki soykırımıyla değil, tekrar güvenlik tehditleri yaşayan bir ülke olmasıyla anılmasını sağlamıştı.

BATI GAZZEYİ UNUTUP İSRAİL’İ ARKALADI?
Tahran’ın Siyonist İsrail’e gerçekleştirdiği füze ve İHA saldırısının Netanyahu hükümeti açısından da çok büyük avantaj elde edildiğini söylemek mümkün. Kendi meşruiyetinin sorgulanmaya başladığı, Gazze’de yaptığı büyük katliama karşı verilen tepkilerin yükselmeye başladığı bir dönemde İran’ın bu yapmış olduğu saldırıyla bakın biz ne kadar haklıyız gördünüz mü mesajını verdiği söylemek mümkün.
ABD-İran ve İsrail arasında arka planda yarım asırdır devam eden örtülü bir iş birliği var. Savaşıyormuş gibi yapıp savaşmıyorlar. Tam tersi savaşıyorum moduyla ve o havayla Irak ve Suriye’de yüzlerce binlerce Müslüman’ı katlediyorlar. Bu son operasyonda İran ABD ve İsrail’e olan bağlılığını perçinlerken ABD ve İsrail’i bataklıktan çıkardı, iki devleti de Gazze operasyonları nedeniyle neredeyse meşrulaştırdı
diyebiliriz. Siz bugün deseniz ki İran’ı tarihten sileceğim yerle bir edeceğim ilk karşı çıkan İsrail ile ABD olur. Çünkü o gitti mi burada barınma şansları yok. İsrail’i yok edeceğim deyin İran karşı çıkar. Çünkü onun üzerinden nemalanıyor.

“İSLAMİYET İÇİN EN BÜYÜK TEHLİKE VE TEHDİT İRAN”
Bu Acem oyununu artık görmekte fayda var. Bugün İslamiyet'in içindeki en büyük tehlike ve tehdit İran! İran bu yaptıklarıyla bir anda mazlum İsrail’i ortaya çıkardı ve Gazze’yi unutturdu. Yine İran ABD ile birlikte İsrail ikilisini bir bataklıktan çıkardı. Şu an İsrail’e Netanyahu gitmeli diyen ABD’deki senatörler İsrail desteklenmeli demeye başladı. Tekrar mazlum İsrail havası doğdu diye söylüyorlar. Bu sürecin mimarı İran. Oyuna bu pencereden baktığınızda net görebiliyorsunuz.
İran ve İsrail hiçbir zaman savaşmaz. ABD hiçbir zaman İran ile yüz yüze karşı karşıya gelmez. Birbirlerini asla vurmazlar. Sadece Irak ve Suriye coğrafyalarında tepişip dururlar. Olan bu bölgede yaşayan Müslümanlara olur!
#Gazze
#İran
#İsrail
#Bülent Orakoğlu
14 gün önce
İran İsrail’e 200’den fazla İHA ve füzelerle saldırdı can kaybı olmaması mucize mi. Yoksa kolpa mı var?
İslâmî hareketten kavramlar savaşına…
Yaşama Sanatı ve Sinema
Bizim sorunumuz ne?
İran’da değişimin ayak sesleri…
İslâmcılık, milliyetçilik ve tam bağımsızlık