|

Asfaltta 23 milyon YTL tasarruf sağlanacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 'Asfalt Geri Dönüşüm Tesisi' ile yıllardır atık olarak istiflenen 550 bin ton kazınmış asfaltı geri dönüştürerek 23 milyon YTL tasarruf sağlayacak.

Gökhan Yılmaz
00:00 - 9/07/2007 Pazartesi
Güncelleme: 01:44 - 9/07/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Asfaltta 23 milyon YTL tasarruf sağlanacak
Asfaltta 23 milyon YTL tasarruf sağlanacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin şirketlerinden İSFALT, yıllardır atık olarak istiflenen 550 bin ton kazınmış asfaltı geri dönüştürerek 23 milyon YTL'lik asfalt tasarrufu sağlayacak. Şirketin Hekimbaşı Fabrikası'nda kurulan geri dönüşüm tesisi ve mobil geri dönüşüm aracı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından törenle hizmete açıldı. Törene AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Sekmen'in yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Hacımustafaoğlu, İSFALT Genel Müdürü Çağatay Kalkancı, katıldı.

ÇEVRECİ VE EKONOMİK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kendilerinden önce üst üste atılan asfaltlarla 'apartmanların çıkılır değil, inilir hale geldiğini' söyledi. Topbaş, kendi dönemlerinde ise asfaltı kazıyarak yol seviyesini yükseltmeden çalışma yaptıklarını, geri dönüşüm tesisiyle de kazınılan asfaltın kullanılabilir hale getirildiğini vurguladı. Bu sistemin çok ekonomik ve çevreci bir uygulama olduğunu ifade eden Başkan Topbaş, kaldırımlarda da kaliteli asfalt kullanmak üzere deneme çalışmaları yaptıklarını belirtti.

İSFALT Genel Müdürü Çağatay Kalkancı da şirketin bu yıl 4 milyon ton asfalt üreteceğini belirterek, “Asfalt üretimine ciddi kaynaklar ayıramayan belediyeler, dönüşüm yöntemiyle eski asfaltı dönüştürerek maliyetlerini düşürecekler” dedi.

Çevreyi koruma ve küresel ısınmayı önleme açısından da önemli kazanımlar elde edilecek projeyle, Başbakanlık Kamu Kesiminde Kaynakları Etkin Kullanma ve Maliyetleri Düşürme Proje Yarışması'na da müracaatta bulunuldu.

17 yıl önce