|

CHP'li Çeçen, aşiretiyle Ak Parti'ye geçti

Eski senatörlerden CHP'li Cemil Çeçen, aşireti ile beraber AK Parti saflarına katıldı

Cihan
00:00 - 9/07/2007 Pazartesi
Güncelleme: 17:43 - 9/07/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
CHP'li Çeçen, aşiretiyle Ak Parti'ye geçti
CHP'li Çeçen, aşiretiyle Ak Parti'ye geçti

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde eski senatörlerden CHP'li Cemil Çeçen aşireti ile beraber AK Parti saflarına katıldı.


ANAVATAN'lı Kızıltepe eski Belediye Başkanı Ali Ertaş'ın ardından CHP'li eski senatör ve Aşiti aşireti lideri Cemil Çeçen'de aşiret üyeleri ile birlikte M. Halit Demir'in seçim bürosuna gelerek AK Parti saflarına katıldığını açıkladı.


AK Parti seçim bürosuna gelişi sırasında aşiret üyeleri ile birlikte alkışlarla karşılanan Çeçen'i AK Parti Mardin 2. sıra adayı Mehmet Halit Demir karşıladı.


Çeçen, CHP lideri Deniz Baykal'ın Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde izlediği politikayı eleştirdi.


Bugüne kadar siyasi yaşamında CHP'nin çeşitli kademelerinde görev aldığını ve parti'den 1979 yılında Mardin'den senatör seçildiğini hatırlatan Çeçen, "Sivil hayatımda da senatör olduğum dönemde de halkıma dürüstçe hizmet etmeyi amaç edindim. Ancak bugün gelinen noktada CHP'nin Baykal ile eski CHP olmadığını görüyoruz. Eskiden CHP, fakirin, yoksulun partisi iken, bugün üst sınıf ve elit kesimin partisi olmuştur. Deniz Baykal ise, hizipçi, kavgacı, politikası ile bu güzelim ülkeye hizmet etmekten uzaklaşmıştır." dedi.


Baykal'ın 'küçük olsun benim olsun' mantığıyla koltuğa adeta yapıştığını belirten Çeçen, "Biz hizipçi, politikalarla ülkeyi kavgaya sürükleyen parti istemiyoruz. Bizler vatandaş olarak toplumda barışı, sevgiyi, adaleti ve bütün Türkiye vatandaşlarını kucaklayacak bir parti istiyoruz. İşte o parti bugün saflarına katıldığımız AK Partidir. Bundan önceki seçimlerde kerhen desteklediğim CHP'den AK Parti'ye bir nefer edası ile hizmet edeceğimden kimsenin kuşkusu olmasın." dedi.




17 yıl önce