|

Abbas, Hamas'a sert çıktı

Aa
00:00 - 20/06/2007 Çarşamba
Güncelleme: 20:17 - 20/06/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Abbas, Hamas'a sert çıktı
Abbas, Hamas'a sert çıktı

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas,"Kanlı teröristler" olarak nitelediği Hamas'la diyaloğu reddetti.

Abbas, televizyonda yaptığı halka sesleniş konuşmasında, Hamas'ınGazze'deki, aralarında Yaser Arafat'ın konutunun da bulunduğu hükümetsembollerine saldırmak suretiyle "ulusal proje" yerine kendi"karanlıklar projesini" uyguladığını söyledi.

Hamas'ı Gazze'de kendi devletini kurmaya çalışmakla suçlayan Abbas,bunun Filistin'in bağımsız devlet kurma umuduna darbe vuracağını söyledi.

Çatışmayı "daimi diyalog" yoluyla önlemeye çalıştığını söyleyen Abbas,bunun yerine Filistinli güvenlik liderlerine suikastlara tanıkolduklarını belirtti.

Ulusal birlik hükümetini dağıtmasından sonra yaptığı bu en sertkonuşmada Abbas, "Bu kanlı teröristlerle dialog yok" diyerek Hamas'ıdarbeye yeltenmekle suçladı.

Çatışmanın sürdüğünü belirten Abbas, şöyle konuştu:"Bu, milli proje ile Gazze'de kurulmaya çalışılan Gazze Krallığıarasındaki bir çatışmadır. Amaçlarına ulaşmak için cinayet ve suikastyöntemlerini kullananlarla hukuk kurallarını kullananlar arasındakiçatışmadır. "Hamas'ı, geçen ay Gazze'ye yapmayı planladığı seyahat esnasındakendisine suikast düzenlemeye çalışmakla da suçlayan Abbas, suikastın,otomobilinin geçtiği yolun altına tünel kazarak, 250 kilo patlayıcıyerleştirmek suretiyle yapılmasının planlandığını söyledi.

Bu planla ilgili video kasetlerin elinde olduğunu söyleyen Abbas, "bukaranlık hareketin" ne kadar ileri gittiğini göstermek amacıylakasetleri tüm Arap ülkelerine gönderdiğini söyledi.

Abbas, Hamas'ın sürgündeki lideri Halid Meşal'i de bu suikastkomplosunun bir parçası olmakla suçladı.


17 yıl önce