|

'Durumu akşam üzeri netleşecek'

Güven Hastanesi Başhekim Yardımcısı Küçükbaş Başbakan Erdoğan'ın sahurda çok az yemek yemesi nedeni ile kan şekerinin düştüğünü bildirdi. Başbakanın hastanede kalıp kalmayacağı akşam üzeri doktor kararı ile belirlenecek.

Anka
00:00 - 17/10/2006 Salı
Güncelleme: 15:33 - 17/10/2006 Salı
Yeni Şafak
'Durumu akşam üzeri netleşecek'
'Durumu akşam üzeri netleşecek'

Güven Hastanesi Başhekim Yardımcısı Tevfik Ali Küçükbaş Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sahurda çok az yemek yemesi yada hiç yememesi nedeni ile kan şekerinin düştüğünü bildirdi. Başbakanın hastanede kalıp kalmayacağı akşam üzeri doktor kararı ile belirlenecek.


'BAŞBAKAN GELDİĞİNDE BİTKİN VE HALSİZDİ'

Küçükbaş yaptığı basın açıklamasında başbakanın bugün saat 11.25 sıralarında hastanenin acil servisine getirildiğini bildirdi. Geldiğinde halsiz ve bitkin olduğunu kaydeden Küçükbaş buna bağlı olarak ani bir rahatsızlığının geliştiğini kaydetti.


İlk kontrollerin ve değerlendirmelerinin yapıldığında başbakanın hayatı fonksiyonlarırnın yerinde ve sağlam olduğunu ifade eden Küçükbaş, başbakanın kan şekerinde düşme olması nedeni ile rahatsızlandığını anlattı. Küçükbaş bunun tıptaki adının hipoglisemi olduğunu kaydetti.


'DURUMU İYİ, KONTROL ALTINDA TUTUYORUZ'

Kan şekerinin düşme nedeniyle gerekli tıbbi tedavinin başlandığna değinen Küçükbaş şu anda da başbakanın sağlık kontrollerinin devam ettiğini bildirdi. Küçükbaş, “ Sayın Başbakan geldikleri duruma göre şuan durumu çok daha iyi. Bir süre kontrol altında tutmak istiyoruz. Çünkü böyle bir rahatsızlığın tekrar edebileceğini biliyoruz.


Tedavinin daha iyi bir netice verdiğini görene kadar sayın başabakanı burda tutmak istiyoruz. Şeker düşüklüğü bazen saatler ve günler sürebiliyor. Bu nedenle akşam üstü yapılacak kontroller sonrasında sayın Başbakanı burda kalıp kalmayacağına karar vereceğiz tabi sayın başbakan bu tavsiylere uyup uymaması da önemli diye konuştu.


Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Küçükbaş başbakanın daha önce böyle bir rahatsızlığının bulunup bulunmadığını bilmediklerini şu anda rahatsızlğının çok uzun süreli açlık nedeni ile gerçekleştiğini söyledi.


Küçükmaş, ”Sayın Başbakan sahur yemeğini ya yapmadılar, yada çok az gıda almışlar. Kan şekeri bu nedenle düşmüş şu anda tamamen ilaç tedavisi uyguluyoruz, serum veriliyor dedi. Küçükbaş Başbakanın hastaneye ilk getirildiğinde bilincinin bulanık olduğunu ancak şu an durumunun iyi olduğunu dile getirdi.


17 yıl önce