|

İşte Dink'in katil zanlısı

Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katil zanlısının güvenlik kameralarına yakalanan görüntüleri basına dağıtıldı. İşte huzura kurşun sıkan katil!

Aa
00:00 - 20/01/2007 Cumartesi
Güncelleme: 13:20 - 20/01/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
İşte Dink'in katil zanlısı
İşte Dink'in katil zanlısı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesi olayıyla ilgili şüphelenin görüntülerinin yer aldığı CD basına dağıtıldı.

İstanbul Valisi Muammer Güler, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğünde cinayete ilişkin açıklama yaptı.

Şüpheliye ait görüntülerin CD'ye aktarıldığını ve basına dağıtılacağını belirten Güler, “CD'de kişinin kaçarken, silahı beline koyarken elde edilen görüntüler var. Vatandaşların yardımcı olmasını istiyoruz. Elimizde başka bilgiler var ama bunu şu anda intikal ettirecek durumda değilim. Kimlik tespiti yapmadık” dedi.



İHBAR İÇİN TELEFON NUMARALARI VERİLDİ

İstanbul Valisi Muammer Güler, olayda ikinci bir şüphelinin olduğuna dair bilginin henüz kesinleşmediğini bildirdi.


İstanbul Emniyet Müdürlüğünde yaptığı açıklamada Güler, Hrant Dink'in öldürülmesi olayını gerçekleştiren şüpheli ile ilgili bilgisi olanların, İstanbul Emniyet Müdürlüğünün "0212 636 29 50" ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün "0212 636 12 53" numaralarını arayabileceklerini bildirdi.


Bu telefon numaralarının özel olduğunu ve vatandaşların bilgilerinin gizli tutulacağını vurgulayan Güler, istendiği takdirde bilgilerin 155'e de verilebileceğini ya da "155@iem. gov. tr" ve "webmaster@temiem. gov. tr" elektronik posta adreslerine gönderilebileceğini ifade etti.

Güler, vatandaşlardan olayın çözümü ve şüphelinin yakalanması konusunda yardım istediklerini dile getirerek, sorumluluk duygusu içerisinde hareket edildiği takdirde bu tip olaylarla mücadelenin daha kolaylaşabileceğini söyledi.

Şüpheliyle ilgili ellerinde başka bilgiler de bulunduğunu kaydeden Güler, Vali Güler, soruşturmanın gizliliğini etkilemeyecek şekilde bilgileri kamuoyu ile paylaştıklarını vurgulayarak, "İkinci bir şüpheli olduğu henüz kesinleşmemiştir"














Hırant Dink'in katil zanlısı kameralara işte böyle yakalandı:


17 yıl önce