|

İstikrar bozulsa zil takıp oynayacak olanlar var

İstikrarın değerinin elden gidince daha iyi anlaşıldığını belirten Bakan Unakıtan, “Bazılarının, istikrar bozulsun da bize de birşeyler çıksın, beklentisi var. Hayret ediyorum” dedi

Gökhan Yılmaz
00:00 - 13/01/2007 Cumartesi
Güncelleme: 01:00 - 13/01/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
İstikrar bozulsa zil takıp oynayacak olanlar var
İstikrar bozulsa zil takıp oynayacak olanlar var

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, “Bir yerlerde bir şey bozulsun da ondan bize de birşeyler çıksın, beklentisiyle zil takıp oynayacak adamlar var ülkemizde. Hayret ediyorum. Bu ülke hepimizin, hepimiz bu geminin içindeyiz” dedi.

Bakan Unakıtan, İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından düzenlenen “Yeni Gelir Vergisi Düzenlemelerinden Beklentiler ve 2006 yılı Gelirlerinin Vergilendirilmesi” konulu panelin açılışında yaptığı konuşmada, siyaset ve ekonomide istikrar unsurunun önemine değinerek, “İstikrar öyle bir şey ki o gidince ah vah deriz. O elimizden kaçınca (vay istikrar ne kadar önemliymiş) deriz” diye konuştu. Unakıtan, şöyle devam etti: “Bu ülkedeki istikrara gözümüz gibi dikkat etmemiz lazım. Son 5 yıldan beri Türkiye sürekli büyüyor. Neden? Bir siyasi ve ekonomik istikrar sağlanmıştır” diye konuştu.

VERGİLER DÜŞTÜ, GELİRLER ARTTI

Konuşmasında 2002 yılında toplam 65 milyar YTL brüt vergi alındığını hatırlatan Unakıtan, “Şimdi biz vergileri arttırmadık. Kurumlar, Gelir Vergisi, KDV'yi düşürdük. Biz vergi düşüren bir hükümet olduk. Ama toplam vergi gelirlerimiz brüt olarak 150 milyar YTL oldu. Bu 4 yıl içinde gerçekleşti. Demek ki bütçeyi iyi yönetiyorsanız bunu elde ediyorsunuz. At binenin kılıç kuşananın. Biz vergiyi indirdik. Fakat toplam vergiler arttı” değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Unakıtan, kazancın zor şartlarda elde edildiğini, çeşitli risklerin göze alındığını ifade ederek, “Bunların neticesinde başarılı oluyorsunuz, para kazanıyorsunuz, (Buyur devletim bu da senin hakkın) diyorsunuz. Bu fevkalade onurlu bir iş. Takdir edilecek bir husus” görüşünü dile getirdi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş da, iş alemi olarak özellikle enerji ve istihdam üzerindeki yükün giderilmesi noktasında indirime gidilmesini beklediklerini bildirdi.


Yabancı vergiyi ülkesine ödüyor

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, bir soru üzerine yerli yatırımcılardan aınan stopajın yüzde 35'ten yüzde 10'a düşürdüklerini söyledi. “Bunu hiçkimse söylemiyor. Daha önce neydi, şimdi ne, ona bakalım” diyen Unakıtan, şöyle konuştu: “Yabancı yatırımcılar için ise vergi yok diye birşey yok. Bizim ülkemizde alınmıyor, ama herkes kendi ülkesinde vergisini ödüyor.”


17 yıl önce