|

Malikaneleri evsizlere verecek

Ap
00:00 - 24/03/2007 Cumartesi
Güncelleme: 01:24 - 24/03/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Malikaneleri evsizlere verecek
Malikaneleri evsizlere verecek

Japon emlak kralı Genshiro Kavamoto, Havai'deki milyon dolarlık malikanelerini evsizlerin barınması için tahsis etti. ABD'deki gazetelerde yayımlanan haberlere göre, Japonya'nın en zengin iş adamlarından Kavamoto, kısa süre önce 3000 Havai kökenli yoksul ve evsiz arasından 8'ine, malikanelerini vereceğini açıklamıştı. Tokyo'da çok sayıda iş merkezi bulunan Kavamoto'nun, Havai'de 22 malikanesi bulunuyor.

Kavamoto, kendisine yazan evsizlerin arasından çalışan dul anneleri seçtiğini açıklayarak, evine yerleşen evsiz ve düşük gelirlilerin isterlerse 10 yıl kalabileceklerini, ancak elektrik ve su gibi faturalarını ödemeleri gerektiğini belirtti. Kavamoto'nun 5 milyon dolar değerindeki malikanelerinden birisine dün taşınan 5 çocuk annesi Dorie-Ann Kahale, hala şok içinde olduğunu söyleyerek, sevinç gözyaşları döktü.


ABD'nin Havai eyaletinde yerli kökenliler, eyaletin en düşük gelirli kesimini oluşturuyor ve en çok evsizlik oranına sahip bulunuyorlar. Daha önce California'daki kiracılarını, evlerini bir an önce satmak ve daha fazla gelir elde etmek için 30 gün içinde tahliye etmeleri için sıkıştırdığı gerekçesiyle çok eleştirilen Japon emlak kralı, malikanelerini evsizlere açarak gelir kaybına uğramaktan endişe edip etmediğinin sorulması üzerine, "Bu benim için cep harçlığı" yanıtını verdi.



17 yıl önce