|

Fotoğraflar ikna etmedi

Başbakan Erdoğan, İsrail'in Harem-üş Şerif'teki kazıyla ilgili Türkiye'den gidecek bir teknik ekibin bölgede inceleme yapmasını talep etti. İsrail Başbakanı incelemeye izin verdi.

00:00 - 16/02/2007 Cuma
Güncelleme: 01:03 - 16/02/2007 Cuma
Yeni Şafak
Fotoğraflar ikna etmedi
Fotoğraflar ikna etmedi

İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in Türkiye ziyaretinde Harem-üş Şerif'teki kazı olayı damgasını vurdu.

Erdoğan ile Olmert arasında yaklaşık iki saat süren başbaşa görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin yanısıra İran, Irak ve Suriye'deki gelişmeler ve Harem-üş Şerif'te yapılan köprü inşaatı da ele alındı. Erdoğan görüşmede inşaatın Müslümanların kutsal saydığı Mescid-i Aksa'ya zarar verdiği yönündeki iddiaları dile getirdi ve bunun doğru olması halinde kabul edilemez olduğunu belirtti. Olmert de inşaatın Mescid-i Aksa'ya zarar vermediğini belirtirken, inşaatın son durumunu gösteren fotoğrafları da Erdoğan'a sundu.

YERİNDE GÖRMEK LAZIM

Erdoğan, köprü inşaatının bulunduğu bölgeye daha önce bir kez gittiğini ifade ederek, “Fotoğraflar beni dört dörtlük tatmin etmedi. Ben kendilerinden şunu istedim; bölgeye bir heyet gönderelim, büyükelçimizle birlikte, orada çalışma yürüten kimler varsa, gönderdiğimiz heyet orada neler yapıldığını görsün. Sağ olsunlar kendileri de bu noktada 'ben Türkiye'den gelecek bu heyeti kabul edebilirim' dedi. Pazartesi daha kesinleşmemekle birlikte Rice, Olmert ve Mahmud Abbas ile yapacakları toplantıdan kısa bir süre sonra böyle bir heyeti İsrail'e gönderebiliriz. Böylece bu adımı atacağız” dedi.

ŞAM İLE GÖRÜŞECEĞİZ

Bir İsrailli gazetecinin “Suriye gerçekten barış konusunda ciddi mi?” sorusuna Erdoğan, “Görüşmemizde Sayın Esad'ın olumlu istikamette mesafe aldığını gördük. Barışın sağlanması için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Önümüzdeki haftalarda Suriye ile görüşmelerimiz olacak” diye karşılık verdi.



17 yıl önce