|

Erzik'ten Emre'ye destek

Zaman Gazetesi'nin düzenlediği 17. Yılın Sporcusu Ödülleri Gecesi'nde 'Zaman Özel Ödülü'ne layık görülen UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, ırkçılıkla suçlanan milli futbolcu Emre Belözoğlu'na sahip çıktı.

İha
00:00 - 20/02/2007 Salı
Güncelleme: 11:42 - 20/02/2007 Salı
Yeni Şafak
Erzik'ten Emre'ye destek
Erzik'ten Emre'ye destek

Geçtiğimiz ay Almanya'da yapılan UEFA Kongresi'nde yeniden UEFA Asbaşkanlığı'na seçilen Şenes Erzik, Zaman Gazetesi'nin düzenlediği ödül töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Erzik, son haftalarda, hakkında sürekli ırkçılık yaptığı iddiasıyla İngiliz basınında haberler çıkan milli futbolcu Emre Belözoğlu'na sahip çıktı. Newcastle United forması giyen Emre'nin hakkında ortaya atılan iddiaları yakından takip ettiğini ifade eden Erzik, şöyle konuştu: "Emre olayını başından beri izliyorum. Emre ile birkaç defa konuştuk. İlk konuşmamız daha olay bu kadar ayyuka çıkmadan önceydi. Bu olay, İngiliz basınının özellikle de İngiliz magazin basınının gayretleriyle oluyor. Nedendir bilinmez ama İngiltere'de Emre'ye karşı bir kampanya var. Fatih Terim'le de Emre'yle de bu olayları işin stratejisini konuştuk. Emre'ye bazı önerilerde bulundum" dedi.

İngiliz yetkililerle konuyla ilgili temas halinde olduğunu anlatan Erzik, şöyle konuştu: "Ayrıca İngiltere Futbol Federasyonu Başkanı ile konuştum. Beni, Dusseldorf'ta, İngiltere Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu Başkan vekillerinden biriyle Emre hakkında nihai kararı alacak kurumun başındaki kişilerden biriyle görüştürdü. Öncelikle bizim ülkemizde böyle bir ayırımcılığın, ırkçılığın hiç olmadığını, tam tersine insanları birbirinden ayırmadığımızı, hoşgörülü olduğumuzu, dili, dini, ırkı, rengi ne olursa olsun insanlara eşit muamele yaptığımızı, bu konuda da son derece onları kendi bağrımıza bastığımızı anlattık. Seedorf gibi, Martins gibi onun takım arkadaşlarının Emre'yi ne kadar sevdiklerini herkes gibi İngiliz basını da biliyor. Onları savunma yaparken yanında götürmelerinin onların ifadelerinin önemli olacağını bütün bunları konuştuk. Şu an Emre'nin olayını takip eden avukatı var. Sağlıklı bir karar çıkacağı ümidindeyim. O magazin basınının yaygaralarının diliyorum sonu gelir ve İngiltere Futbol Federasyonu sağlıklı bir biçimde değerlendirir. Bizim gördüğümüz kadarıyla somut hiçbir şey yok. Hep bir şeylerle suçlanıyor ama o suçlamayı futbolcuların kendisi yapmıyor. Benim izlediğim kadarıyla öyle. "

Şenes Erzik, Emre'ye yapılan ırkçı suçlamanın gazeteci Hrant Dink cinayetiyle ilgisinin olup olamayacağı yönündeki bir soruya ise, "Öyle bir şey olduğunu zannetmiyorum. Öyle bir şey olsa ben seçilmezdim" diye cevap verdi.


Erzik, Türkiye'de son dönemde saha içi ve saha dışında yaşanan şiddet olaylarına da değinerek uyarılarda bulundu. Şenes Erzik, "Şampiyonlar Ligi final maçına ev sahipliği yapmış, UEFA Kupası finaline ev sahipliği yapacak bir ülke için bu gidişat iyi değil" ifadelerini kullandı.


17 yıl önce