|

'10 Ağustos milletin vesayete darbesidir'

AK Parti Aydın İl Başkanlığı''nda düzenlenen toplantıda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türkiye gibi Aydın'ın da demokrasiye sahip çıkma mücadelesi vereceğini söyledi. Soylu, ''10 Ağustos milletin vesayete darbesidir'' dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 2/08/2014 Cumartesi
Güncelleme: 10:29 - 2/08/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
'10 Ağustos milletin vesayete darbesidir'
'10 Ağustos milletin vesayete darbesidir'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti Aydın İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıya katıldı. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecindeki çalışmaları anlatan Soylu, AK Parti'nin iki temel gaye üzerine siyaset yaptığını belirterek, bunların "çözüm süreci" ve "paralel yapıyla mücadele" olduğunu söyledi. Bu iki konuda başarılı olabilmek için milletten destek istediklerini dile getiren Soylu, Aydın'daki oy oranını da yüzde 41.7 olarak hedeflediklerini açıkladı. Soylu, "Aydın, demokrasinin baş şehri, büyük badirelerin atlatıldığı bir şehir. 10 Ağustos'ta Türkiye gibi Aydın da demokrasiye sahip çıkma mücadelesi verecek. Her seçim öncesi Türkiye'de yaratılan krizler vesayet sisteminin güçlenmesine yöneliktir. Böylece devlet halktan koparılmış ve devlet millet kavgası istenmiştir. Her darbede vesayet büyüdü. Milleti iktidardan uzaklaştırdı. 10 Ağustos milletin vesayete darbesidir. Milletin faiz lobisine, kurulan tuzaklara, darbecilere darbesidir. Halkın yıllardır kendisini idare etmeye çalışanlara, vesayet sistemine karşı galibiyetinin zirvesidir, nirvanasıdır. Tam bağımsızlığın vuslatıdır. 10 Ağustos'ta hep beraber yeni Türkiye'yi kucaklayacağız" dedi.

İSVEÇ ÇAKISINA BENZETTİ

Erdoğan'ın karşısındaki adayları eleştiren Süleyman Soylu, "Karşımızda kendisini destekleyen partilerin bile emin olamadığı bir cumhurbaşkanı adayı var" dedi. Ekmeleddin İhsanoğlu'nu "İsveç çakısı"na benzeten Soylu, "İsveç çakısından her şey çıkıyor. Yoldan geçerken ülkücülere bozkurt selamı veriyor. Sonra da 'Ben olmasam oyum Selahattin Demirtaş'adır' diyor. Filistin meselesinde 'Türkiye tarafsız kalmalı' diyor. İsrail katliama başlayınca twitter'dan 'Ben bu işe karşıyım' yazıyor, İsrail konsolosluğuna gidiyor" diye konuştu. Diğer aday Selahattin Demirtaş'ın yapmaya çalıştığını da, "Kırmızı başlıklı kız" hikayesine benzeten Soylu, "Demirtaş çözüm sürecini efendilerin talimatıyla baltalıyor" dedi.

10 yıl önce
default-profile-img