|

10 bin fidan toprakla buluştu

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Sille Parsana'da ağaçlandırdıkları alanda 10 bin adet sedir fidanını toprakla buluşturduklarını söyledi. Başkan Altay, "Selçuklu'da herkesin bir ağacı olması için çalışma yapıyoruz" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 23/03/2011 Çarşamba
Güncelleme: 18:38 - 23/03/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
10 bin fidan toprakla buluştu
10 bin fidan toprakla buluştu

Sille Parsana Mahallesi Kombassan villaları karşısında bulunan 150 bin metrekarelik alanda ağaçlandırma çalışmasını sürdüren Selçuklu Belediyesi, bu bölgede fidan dikim çalışması önceki çalışmaları tamamlama niteliği de taşıyan çalışma ile kuruyan fidanlar yenileri ile takviye edildi. Orman haftası nedeniyle gerçekleştirilen Fidan Bayramı ve ağaç dikme programına Konya Milletvekilleri Mustafa Kabakçı ve Hüsnü Tuna, Selçuklu Belediye Başkanı uğur İbrahim Altay, Çevre ve Orman Müdür Vekili Namık Ceyhan, Koski Genel Müdürü İ. Selim Uzbaş, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları katıldı. Ayrıca; sivil toplum örgütlerinden Dost Kapısı Derneği, Konya Çevre Dostu Derneği, Akçed, Mimar ve Mühendisler Gurubu Derneği, Spastik Engelliler Araştırma ve geliştirme Derneği, Altınoluk Dergisi, Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, A. Saniye Erçal İlköğretim Okulu, Öğretmen Fuat Altan Okulu, Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi, Çeküd ve Anader kuruluşları da etkinlikte yer aldı. İl Çevre ve Orman Müdürü Namık Ceyhan Türkiye'nin mevcut orman yapısı ile dünya ortalamasının altında yer aldığını, Konya'nın ise bu ortalamada oldukça alt sıralarda olduğuna dikkat çekerek, “Son on yıldır fidan dikimi ile ilgili yapılan çalışmalar gerek ülkemizin gerekse kentimizin bu sıralamadaki yerini olumlu yönde değiştirmiştir. Bunun en önemli etkenleri da yapılan bu tür etkinliklerdir. Orman haftasında gerçekleştirilen bu programa daha da anlam kazandıran Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ı kutluyorum” dedi.


'HERKESİN BİR AĞACI OLACAK'

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Sivil toplum kuruluşları ve hemşehrilerimizin de katılımıyla fidan dikim çalışmalarını birlikte gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Piknik havasında ve yoğun katılımla gerçekleşen programa katılan herkese teşekkür ediyorum. Belediyemiz, sivil toplum kuruluşları, dernekler, vakıflar ve diğer resmi kurumlarla birlikte el ele verip Selçuklu'yu yemyeşil bir yapıya kavuşturmayı amaçlıyoruz. Sille Parsana'da ağaçlandırdığımız bu alanda 10 bin adet sedir fidanını toprakla buluşturduk. Ayrıca Selçuklu'da doğan, vefat eden ve evlenen her hemşehrimiz için de fidan dikerek Selçuklu'da herkesin bir ağacı olması için çalışma yapıyoruz.” dedi.

Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, günümüze nakledilen yüzyıllar önce takkeli dağ ve çevresindeki yeşil yapının bu çalışmalarla yeniden kazanılacağına inandığını belirterek, “Bu etkinliği düzenleyen ve katılan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Konya Milletvekili Hüsnü Tuna, her yaşta herkesin fidan dikmek ve yeşil dokuyu artırmak adına burada bulunmasının son derece anlamlı olduğunu belirterek, “Etkinliği düzenleyen ve bu güzel ortamda bizi bir araya getiren Selçuklu Belediyesine teşekkür ediyorum.” dedi. Protokol üyeleri evlenen çiftler adına tahsis edilen fidanları dikerken yeni evlenen çiftlere mutluluk dilediler


13 yıl önce