|

12 Eylül'e evet diyerek yeni bir 28 Şubat'ın önünü tıkadık

Toç-Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, 12 Eylül Referandumuyla milletin tekrar kendi egemenliğini bürokrasiden devraldığını söyledi. Kaya, “Memur-Sen olarak biz üzerimize düşen vazifeyi yaptık ve yeni bir 28 Şubat sürecinin önünü tıkadık" dedi.

Meliha Gezer
00:00 - 23/03/2011 Çarşamba
Güncelleme: 18:37 - 23/03/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
12 Eylül'e evet diyerek yeni bir 28 Şubat'ın önünü
12 Eylül'e evet diyerek yeni bir 28 Şubat'ın önünü

Memur-Sen Konfederasyonu Teşkilat Toplantısı Balçova Termal Otel'de önceki gün gerçekleşti. Memur-Sen İl Başkan Vekili Ali Musa Bina, Türkiye'de 500 binlere koşan bir Konfederasyon olarak Türkiye'nin en etkili sivil toplum örgütü haline geldiklerini kaydetti. Bina, "İnsanı söyleten, koşturan derdidir. Derdimiz bu ülke, bu millet. Her zaman çocuklarımızın bizde emaneti olan ülkemizi onlara gönül rahatlığıyla teslim edebilmenin kaygısıyla mücadele ediyoruz. Şimdi omuz omuza verdiğimiz haklı mücadelenin sonucunda ulaştığımız bu yerin haklı gururunu yaşıyoruz" diye konuştu. Bina, Memur-Sen eski İl Başkanı Abdurrahim Şenocak'ın milletvekillik aday adaylığıyla ilgili de konuştu. Türkiye'de 500 bini bulan bir konfederasyonun TBMM'de de temsilcileri olması gerektiğini vurgulayan Bina, “İzmir'de şimdiye kadar çoğu milletvekili sorunlarımızı yeterince dinlemediği gibi sorunlara çözüm de üretemedi. Bu nedenle biz bu mücadeleyi yıllarca vermiş Abdurrahim Şenocak gibi içimizden birinin siyasete girmesini istedik. Sayın Şenocak sendikamızda büyük işlere imza attı ve bu çalışmalarını siyaset dünyasında da devam ettireceğine inanıyorum. Konfederasyonumuza bağlı 11 sendikamızla sonuna kadar destekçisi olacağız” diye ifade etti. Toç-Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya da, Memur-Sen'in dünya tarihine sendikacılık açısından örnek olacak çalışmalara imza attığını kaydetti. Bu çalışmaları 81 ilde gerçekleştirdiklerini belirten Kaya, “Ana çizgimiz bu ülke için sevdamız, bu millet için derdimiz, bütün çalışanlar için sorumluluğumuz vardır” dedi.


GREV HAKKIMIZ YASAYLA TEMİNAT ALTINA ALINSIN

Kaya, sendikaların iş yapma potansiyeli konusunda kafasında şüphe olanlara 2010'da yapılan toplu görüşmelerle cevap verdiklerine dikkat çekti. Kaya, 4688 sayılı yasada eleştirdikleri çok fazla konunun olduğunu ve aylarca hazırladıkları içerikli dosyalarla toplu görüşmelere damgasını vurduklarını söyledi. 12 Eylül Referandumuyla milletin tekrar kendi egemenliğini bürokrasiden devraldığını kaydeden Kaya, “Memur-Sen olarak biz üzerimize düşen vazifeyi yaptık ve yeni bir 28 Şubat sürecinin önünü tıkadık. Şimdi biz böyle bir korkuyu tam anlamıyla yok etmek için 12 Haziran seçimlerine gidiyoruz. Bundan sonra dileğimiz demokratik uyum yasasının mutlaka seçimden önce çıkarılması ve grev hakkımızın en azından anayasaya koyularak yasayla teminat altına alınmasıdır” şeklinde ifade etti. Memur-sen eski İl Başkanı ve Ak Parti Milletvekili aday adayı Abdurrahim Şenocak ise siyasetin sorumluluk isteyen bir iş olduğunu ifade etti. Şenocak, 10 yıldır sendikal olarak mücadele verdiğini ve bu mücadeleyi siyaset alanında da sürdürmeyi amaçladığını söyledi. Son olarak Şekerbank Şube Yetkilisi Rıza Güneş, Memur-Sen'le olan hayat sigortası anlaşmasıyla ilgili bilgi verdi. Güneş, Memur-Sen'le olan anlaşmalarının bu sene yenilendiğini belirtti.


Memur-Sen İl Başkanlığı'nın ev sahipliği yaptığı “Teşkilat Buluşması” toplantısına Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, Memur-Sen İl Başkan Vekili Ali Musa Bina, Memur-Sen eski İl Başkanı ve AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Abdurrahim Şenocak, İzmir İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Nazmi Kalyoncu, AK Parti Urla İlçe Başkanı Tarkan Bakırlı, Karabağlar AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kadir Uçar, Memur-Sen'e bağlı 11 sendikanın İzmir İl başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile Memur-Sen üyeleri katıldı.

13 yıl önce