|

2011 tesislerinin yüzde 75'i tamam

2011 Üniversite Kış Oyunları Genel Koordinatörü Mehmet Atalay, tesisleri incelemek üzere Erzurum'a geldi. İnşaatların yüzde 75'inin tamamlandığnı belirten Atalay, 2010 Temmuz'da bütün inşatların her şeyiyli olimpiyatlara hazır olacağını vurguladı

Cihan
00:00 - 10/12/2009 Perşembe
Güncelleme: 17:06 - 10/12/2009 Perşembe
Yeni Şafak
2011 tesislerinin yüzde 75'i tamam
2011 tesislerinin yüzde 75'i tamam

Başbakanlık Baş Danışmanı ve Uluslararası Spor Organizasyonları Baş Koordinatörü Mehmet Atalay, Erzurum'da devam eden tesislerin inşaatının yüzde 75 bitme oranında olduğunu, 2010 Temmuz'da bütün tesislerin biteceğini söyledi.

2011 Üniversite Kış Oyunları Genel Koordinatörü Mehmet Atalay, inşaatı devam tesisleri incelemek üzere Erzurum'a geldi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar ile birlikte basın mensuplarına çalışmaları anlatan Mehmet Atalay, Erzurum'a her geldiğinde tesisleri daha fazla ilerlemiş olarak gördüğünü kaydetti. 2011 Kış Oyunları Ofisi ve atlama kulelerinin bulunduğu alanda konuşan Atalay, Erzurum'u kış turizmi merkezi yapmak için çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Atalay, 2011 Kış Oyunları kapsamında devam eden inşaatların tamamlanma oranının yüzde 75 olduğunu vurguladı. Atalay, "Bu, sınırı aştığımızı gösteriyor, bitirme aşamasına geldik. Temmuz aynın sonuna kadar tüm tesisler biter diye düşünüyoruz. Bütün eksiklerimizi tamamlarız diye düşünüyorum. 7 ayda 10 bin kişilik bir salonu bitirdik. Bittikten sonra oyunlara kadar test yarışları yapılır. Yetişmeme ihtimali kalmadı. Bilgisayar odalarından internet sistemine kadar her şeyi rahatlıkla hazırlayacağız." dedi.


"KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ERZURUM TRABZON'DAN İYİ DURUMDA"

Curling Salonu'nun yapıldığı Dağ Mahallesi'nin kentsel dönüşümden geçmesi gerektiğini dile getiren Mehmet Atalay, bu mahallenin her toplantıda gündeme geldiğini açıkladı.

Trabzon'un şehir güzelliği anlamında daha fazla sorunu bulunduğunu belirten Atalay, "Curling Salonunun çevresinin olduğu yer bizi rahatsız ediyor. Orası çözülecek zannediyorum. Her toplantıda gündeme getiriyoruz. Burayı çözemezsek bu kadar güzel bir organizasyonu eksik bırakmış oluruz. 2011'de Trabzon'da Gençlik Oyunları var. Ben Trabzonluyum. Kentsel dönüşüm anlamında Trabzon'un şehir güzelliği Erzurum kadar değil. Trabzon'un sorunları daha fazla ve 2011'e kadar çözülecek gibi değil. Dağ Mahallesi de inşallah çözülecek." diye konuştu.


"SPORCUNUN CADDEYE DÜŞME İHTİMALİ YOK"

Mehmet Atalay, ayrıca, sporcuların atlama kulelerinden Refik Saydam Caddesi üzerine düşme ihtimallerinin bulunmadığını kaydetti. Buna göre ölçümler yapıldığını söyleyen Atalay, "O kadar ince elenip sık dokundu, mastır planı ve ölçümü yapıldı. Yola düşmesi mümkün değil. Uluslararası danışmanlık firmalarından hizmet alındı. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Tesisler Daire Başkanlığı bunun üzerinde ciddi çalıştı. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Zaten yola düşmeleri durumunda dünya rekoru kırılmış olur." şeklinde konuştu.

Öte yandan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Çintımar, kış oyunlarının simgesi olan çift başlı kartalın oyuncağını Üniversite Kış Oyunları Genel Koordinatörü Mehmet Atalay'a hediye etti.


14 yıl önce