|

400 aile daha Ihlamurkentli oldu

Eskişehir'in en büyük toplu konut projesi Ihlamurkent Konutları 2. Etabı tamamlandı. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü, Odunpazarı Belediyesi ve Yerel Basın çalışanlarından oluşan 400 talihli kendilerini Ihlamurkentli yapan dairelerin anahtarlarını törenle teslim aldılar.

Abdullah Yeşilkaya
00:00 - 30/01/2008 Çarşamba
Güncelleme: 18:00 - 30/01/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
400 aile daha Ihlamurkentli oldu
400 aile daha Ihlamurkentli oldu

Eskişehir'in en büyük toplu konut projesi olan Ihlamurkent Konutları 2. Etabı'nın anahtarları törenle dağıtıldı. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü, Odunpazarı Belediyesi ve Yerel Basın çalışanlarının oluşturduğu 400 aile kendilerini Ihlamurkentli yapan dairelerin anahtarlarına kavuştular.


TOKİ ile Odunpazarı Belediyesi'nin ortak projesiyle yaptırılan Ihlamurkent Konutları 2. Etabı 2,5 yıl gibi kısa sürede tamamlandı.


Ihlamurkent şantiyesinde düzenlenen anahtar teslim töreninde konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, ""Eskişehir tarihinin en büyük toplu konut projelerinden biri olan Ihlamurkent Konutlarının II.etabı kapsamında tamamlanan 400 konut'un vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bu projeye ilgi gösteren bütün vatandaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.


Başkan Sakallı, 2005 yılında Ihlamurkent Konutları ile start alan, Vadişehir Konutları ile ivme kazanan toplu konut çalışmalarının gelecek yıllarda yeni projelerle süreceğini söyledi.


Başkan Sakallı, "Toplu konut projelerinin hayata geçmesiyle birlikte Eskişehir'de kira ve gayri menkul fiyatları makul ve mantıklı seviyelere indirilecektir. Son Hemşerimiz Ev Sahibi Oluncaya Kadar Vatandaşlarımızın Yüzünü Güldürmeye Devam Edeceğiz. Eskişehir'de ve Odunpazarı'nda yaşayan hemşerilerimizi Gayri Menkul ve Kira Fiyatları Altında Ezdirmeyeceğiz" dedi.


RÜYALARIMIZ GERÇEK OLDU


Ihlamurkent Konutlarında oturmanın kendileri için büyük bir ayrıcalık oduğunu belirten vatandaşlar ise,"Başkan Sakallı sayesinde hayallerimiz gerçeğe dönüştü. Odunpazarı dört dörtlük bir ilçe. Artık kirada oturma derdinden kurtulduk. Geleceğe daha da sağlıklı bakabiliyoruz. Sayın Başkan'dan konut projelerine devam ederek bütün Eskişehirlileri ev kiradan kurtarmasını bekliyoruz" dediler.





16 yıl önce