|

AB'nin hibe fonları Yeşilrmak Havzası'na

Birlik Başkanı Celaleddin Lekesiz, Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat'ı kapsayan bölgeye AB fonlarından 23 milyon 129 bin Avro hibe sağlandığını bildirdi.

Aa
00:00 - 9/02/2007 Cuma
Güncelleme: 19:08 - 9/02/2007 Cuma
Yeni Şafak
AB'nin hibe fonları Yeşilrmak Havzası'na
AB'nin hibe fonları Yeşilrmak Havzası'na

Amasya Valisi ve Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği (YHKB) Başkanı Mehmet Celaleddin Lekesiz, Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat'ı kapsayan bölgeye AB fonlarından 23 milyon 129 bin Avro hibe sağlandığını bildirdi.

YHKB'nin ocak ayı meclis toplantısı, Birlik Başkanı Celaleddin Lekesiz'in başkanlığında Çorum Valiliği Kriz Merkezinde gerçekleştirildi. Toplantıya, Çorum Valisi Hüseyin Poroy, Samsun Vali Yardımcısı Ramazan Aksoy, Tokat Vali Yardımcısı Halit Deveci, meclis ve encümen üyeleri katıldı. Lekesiz, toplantının açılışında, 1996 yılında hazırlanan Yeşilırmak Havzası Gelişim Projesi'nin yürütülmesi için kurulan birliğin, Türkiye'nin ilk yerel ve bölgesel kalkınma modeli olduğunu belirtti.

Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat'ı içine alan ve Türkiye'nin kalkınmışlık çizgisinin altında kalan bu bölgenin, topyekun planlı bir kalkınma çizgisine ulaştırılmasını hedeflediklerini ifade eden Lekesiz, AB Destekli Samsun-Kastamonu-Erzurum Düzey 2 Bölgeleri Kalkınma Programı'nın Türkiye'de pilot bölge olarak ilk kez söz konusu 4 ili kapsayan bölgede uygulanmaya başladığını dile getirdi. Merkezi Amasya'da bulunan YHKB'nin, programın bölgede yürütülmesinde koordinatör kurum olarak yer aldığını anlatan Celaleddin Lekesiz, AB destekli bölgesel kalkınma programı kapsamında 396 projenin sözleşmesinin yapıldığını ve bu projelerle bölgeye 23 milyon 128 bin avro hibe desteği sağlandığını kaydetti.

Lekesiz, AB tarafından 2007-2013 döneminde aday ve potansiyel ülkelere yapılacak yardımların Katılım Öncesi Mali Yardım Programı kapsamında aktarılacağını belirterek, YHKB olarak bu yardımlardan yararlanmak için çalışma yapacaklarını sözlerine ekledi. Çorum Valisi Hüseyin Poroy da birliğin kuruluşundaki zorlukları artık geride bıraktığını, yapılan güzel çalışmaların AB'nin ilgisini çektiğini söyledi. Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.


17 yıl önce