|

Adıyaman Tıp Fakültesi Hastanesi'nin bina sorunu çözüldü

Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin bina sorunu çözüldü. İldeki iki özel hastane inşaatının Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne tahsisi için üniversite ile özel hastane yetkilileri arasında anlaşma sağlanarak ön sözleşme imzalandı.

Kemal Öner
00:00 - 6/02/2009 Cuma
Güncelleme: 17:38 - 6/02/2009 Cuma
Yeni Şafak
Adıyaman Tıp Fakültesi Hastanesi'nin bina sorunu ç
Adıyaman Tıp Fakültesi Hastanesi'nin bina sorunu ç

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan'ın makamında gerçekleşen imza törenine; Rektör Prof. Dr. Mustafa Gündüz, Özel Gözde Sağlık Hizmetleri Ltd.Şti. yetkilisi Dr. Şerif Ayaz, Dr. Salih Fırat, Özel Adıyaman Sağlık Hiz. Tic. ve San. A.Ş. yetkilisi Dr. Abuzer Güneş katıldı. Ayrıca, Özel Gözde Sağlık Hizmetleri Ltd. Şti. binası ve 4 bin 753 metrekare arazinin toplam 3 milyon 377 bin TL, Özel Adıyaman Sağlık Hiz.Tic. ve San. A.Ş.'ye ait bina ve 8 bin 563 metrekare arazinin 6 bin 801 TL'ye satılması konusunda karar alındı.

Tıp fakültesi yapımı için anlaşma sağlanan yerlerin kamulaştırılması için DTP'den onay çıkması beklenilecek. Üniversite daha sonra İl Özel İdare'ye ait Köy Hizmetleri'ne ait alanın bir kısmının üniversiteye devredilmesini de talep edecek. Vali Ramazan Sodan, hastane inşaatları ile üniversite arasında anlaşma sağlanmasının mutluluk verici olduğunu belirterek konunun DPT'ye götürüleceğini söyledi. Anlaşmanın her iki tarafa da hayırlı olmasını dileyen Sodan, "Tıp fakültesinin binası için üniversite ve özel sağlık kuruluşları büyük gayret gösterdi. Binaların kaba inşaatının bitmiş olmasından ötürü Tıp fakültesi hastanesinin faaliyete geçmesi daha çabuk olacaktır" dedi.

15 yıl önce