|

Afyonkarahisarlılar sularını daha temiz ve kesintisiz içecek

Yeni klorlama tesisi sayesinde, Küçük Çobanlı ile Kalegörünmez terfi merkezlerinden gaz klorlama, Kesonlar terfi merkezinden ise sıvı klorlama şeklinde 3 noktadan ayrı ayrı yapılan klorlama işlemi, tek noktadan otomatik makinalarla 24 saat kesintisiz olarak yapılacak.

İha
00:00 - 26/07/2007 четверг
Güncelleme: 15:43 - 26/07/2007 четверг
Yeni Şafak
Afyonkarahisarlılar sularını daha temiz ve kesinti
Afyonkarahisarlılar sularını daha temiz ve kesinti

Afyonkarahisar Belediyesi, suların klorlama işlemini, 10 gün sonra faaliyete geçecek olan tesisle tek bir merkezden yapacak.

Afyonkarahisar Belediyesi, 3 farklı noktadan yarı otomatik aletlerle yapılmakta olan içme suyu klorlama işlemini, Hıdırlık Mevkii'nde tek noktadan tamamıyla otomatik makinalarla sağlamak amacıyla faaliyete geçireceği klor ünitesini ilk kez çalıştırdı. Test çalışmasını, Belediye Başkanı Abdullah Kaptan ile Su İşleri Müdürlüğü amir ve mühendislerinin katılımıyla yapan firma yetkilileri, çalışmanın başarılı olduğunu ve sistemin yaklaşık 10 gün içerisinde tam olarak faaliyete gireceğini söyledi. Yeni klorlama tesisi sayesinde, Küçük Çobanlı ile Kalegörünmez terfi merkezlerinden gaz klorlama, Kesonlar terfi merkezinden ise sıvı klorlama şeklinde 3 noktadan ayrı ayrı yapılan klorlama işlemi, tek noktadan otomatik makinalarla 24 saat kesintisiz olarak yapılacak. Tesisin devreye alınmasıyla, olumsuz kış şartlarında meydana gelebilecek aksaklıklardan etkilenilmeyecek ve kesintisiz olarak, yeteri miktarda, maksimum klor tasarrufuyla, hijyenik ve emniyetli bir şekilde klorlama işlemi yapılacak.


17 лет назад