|

Akçakoca Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi açıldı

Düzce Akçakoca Kaymakamlığı Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Ahmet Çardak
00:00 - 22/12/2008 Pazartesi
Güncelleme: 18:43 - 22/12/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Akçakoca Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi açıldı
Akçakoca Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi açıldı

Açılışa, Vali Bülent Kılınç, Düzce Milletvekili Yaşar Yakış, Kaymakam Savaş Tuncer, Başsavcı Ekrem Yiğit, İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, İl Telekom Müdürü Kadir Can öğrenciler ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Vali Bülent Kılınç, 'Bu merkez daha önce başka amaçla kullanılmaktaydı. Şimdi yeniden inşaa edilerek bu duruma getirildi. Bina eski olabilir ancak bu merkezlerin açılması genç kuşak için önemlidir. İçinde bulunan kütüphane, bilgisayar merkezi ve çeşitli halk kursları gençlere değişik meslek dalları kazandıracaktır' dedi.

Düzce Milletvekili Yaşar Yakış, memleketi Akçakoca'da Gençlik Merkezi'nin açılmasından son derece memnun olduğunu ifade etti.

Akçakoca Kaymakamı Savaş Tuncer, Kültür, Sanat ve Gençlik Merkezi yapımında bir çok iş adamlarından destek aldıklarını vurgulayarak, 'Özellikle Telekom Genel Müdürlüğü'nün katkıları çok büyük. Tam donanımlı 20 bilgisayar ile sınırsız ve ücretsiz internet sağlanmıştır. Merkezimizde, halk eğitim ve enstrüman çalgıları kursları ve kütüphane bulunmaktadır. Amacımız kültürümüze sahip çıkmak ve yaşatmaktır. Gençleri bekliyor ve her türlü desteği veriyoruz' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Bülent Kılınç ve Düzce Milletvekili Yaşar Yakış tarafından destek veren iş adamlarına plaket verildi.

Açılış sonrasında Remzi Köyseven isimli yaşlı bir vatandaş açılışı gerçekleştirilen Gençlik Merkezi merdivenlerinden inerken ayağı takılarak kafası üzerine düştü. Akçakoca Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınan Köyseven'in hayati durumunun iyi olduğu belirtildi.

15 yıl önce